Twee vrouwen in huis

Twee vrouwen in huis

Twee vrouwen in huis
Het mag duidelijk zijn, we wonen met twee vrouwen in huis.
En dat heeft veel voordelen, vinden wij ;-), maar soms gaan de dingen toch nét even anders, waar we vervolgens zelf best om kunnen lachen.

Boren
Oké, tot voor kort wist ik niet eens welke boor ik op de boormachine moest bevestigen. Laat staan dat ik wist dat je verschillende soorten had. Maar die info heb ik gevraagd en ik heb geleerd om te boren.
Maar boort mijn vader dan gaat dat in één keer goed. Boren wij dan ontstaat er bijvoorbeeld het volgende scenario:
Ik hou de boormachine omhoog en krijg lamme armen. Diana staat klaar met de stofzuiger. Ik boor. En Diana houdt fanatiek de stofzuiger onder de boormachine om er vervolgens, als ik klaar ben met boren, achter te komen dat de stofzuiger niet aan staat.

Tuin
We kunnen best goed zelf in de tuin werken. En hebben ook veel gereedschap. Dat ligt mooi op een schapje in de schuur. Een schepje kan ik nog wel handelen. Maar wat is nou wat en waarvoor precies? En dan de snoeimachine, ik heb geen idee hoe het ding werkt. Dus op het moment dat ik een poging waag ben ik gauw klaar en wacht toch maar weer totdat iemand een keer komt die het kan uitleggen. De grasmaaier is overigens geen probleem.

Twee vrouwen in huis

Zolder
Ja, dat is een puntje. Want hoewel de zolder best zelf kunnen opruimen en ook nog wel wat kunnen decoreren kunnen we geen muren stucen en dat is jammer. Ook gipsplaten tegen het plafond bevestigen kunnen we niet. Daar ontbreekt toch echt kennis, handigheid en kracht.

Auto
We kunnen autorijden. We kunnen koelvloeistof en ruitenvloeistof bijvullen en motorolie ook nog wel (geleerd van de overbuurman). Maar voor de rest weten we gewoon he-le-maal niks van auto’s. Dus als daar iets mee is dan is er wel een lichtelijke paniek in de tent ;-).

Klusjes
We kunnen echt wel veel zelf. Maar sommige dingen duren gewoon wat langer omdat we meer tijd nodig hebben om te kijken hoe het nu eigenlijk in elkaar steekt. Zoals een fietspomp oppompen met een pomp die heel modern is en we nooit gebruikt hebben. Banden plakken, muren verven, kasten en rekjes in elkaar zetten, we kunnen het allemaal. Behalve als er kracht voor nodig is. Als iets echt zwaar is dan lukt het moeilijker of eigenlijk niet en dus staat een zware stoel die naar boven moet soms wekenlang beneden.

Enge dingen
We zijn niet zo snel bang, maar soms wel helden op sokken.
En als er echt iets aan de hand is waar we bang voor zijn dan roepen we toch maar gauw de hulp in van een van de sterke mannen uit onze straat ;-). Bij een grote spin bijvoorbeeld. Nee, grapje, dat regelt Diana meestal toch wel.
Maar muizen dat is een ander verhaal. Zo hadden wij afgelopen winter last van muizen in de garage. Ik heb niks tegen muizen op zich maar als ze de spullen in de garage verbouwen vind ik het echt minder fijn. Maar Diana vind de muizen zielig dus ik kan niet anders dan elke dag de garage deur open doen en roepen: ‘muisjes, komen jullie er alsjeblieft uit?’
Laatst zaten we in de tuin en er rende een muisje voorbij. Ik trek mijn benen omhoog en Diana gaat op zoek, wat best wel hilarische beelden oplevert.

Twee vrouwen in huis

Gezellig samen
Wat emoties betreft snappen we elkaar helemaal. Die taal is hetzelfde. En dat is mooi.
Verder kunnen we samen doen met kleren en sokken. Heel handig.
We vinden het leuk om samen te shoppen (op de paskamers na), samen te kletsen en te praten, we houden allebei niet van voetbal dus dat scheelt. We kunnen samen naar jankfilms kijken en naar all you need is love. We kunnen de muur roze verven of paars want dat vinden we allebei leuk. We maken allebei de kaarsjes ’s avonds aan en een wierookje. En we gooien onze sokken IN de wasmand.
We hebben het gewoon hartstikke gezellig samen, en daar gaat het om.

8 gedachten over “Twee vrouwen in huis

 • Pingback: Pech onderweg - Licht op het Hart

 • 13 juni 2016 om 22:27
  Permalink

  Heerlijk om te lezen! Hier is het andersom: mijn vader had mij altijd nodig bij alle mogelijke klusjes, dus ik kan alles (nou ja…. bijna alles, haha). Alleen inderdaad dingen waar je echt kracht voor nodig hebt lukken mij ook niet. Dan is een handige man in huis erg… handig! 😀

  Beantwoorden
  • 14 juni 2016 om 23:24
   Permalink

   Wat super zeg dat je bijna alles kunt. Hoe fijn is dat! Die vaders toch he;) Sommige dingen zijn gewoon voor ons te zwaar en dan doen we een beroep op de mannelijke hulptroepen.

   Beantwoorden
 • 8 juni 2016 om 20:39
  Permalink

  Ik had een vader die alles kon en nu een man die alles kan. Dussss ik mag niks doen.hihi
  Hang ik toch iets aan de muur vraagt mijn buurvrouw of ik iets aan het ophangen was (kon ze horen aan het geluid). Tja……ook tig x mis voor dat het goed was, maar ja dat zit er onder hé.

  Ik heb het zelfs gepresteerd om de afvoer onder het aanrecht compleet te vernielen……hij zat verstopt en Fred was niet thuis. Ik had eens gezien dat Fred dan onderin het aanrechtkastje die syphon losdraaide en hup emmer er onder opgelost. Dus ik pak, ja, ja, een waterpomptang. Draai dus de verkeerde kant op…..stop met schroefdraad en al eruit gedraaid. Proest….ik lag in een deuk, Fred niet bepaald toen hij thuiskwam.En dat was dus echt het laatste wat ik gedaan heb. Mag gereedschap aangeven en meer ook niet.

  Ook ik heb een x de stofzuiger bij het boren gehouden zonder hem aan te zetten. Kan je vertellen dat na zo’n lekkere reactie van manlief je het nooit meer vergeet. Inwendig heb ik vreselijk gelachen. Maakt alleen nooit indruk op bij hoor. Lol!!

  Wij hebben het samen al vanaf 1959 (1e date) heel gezellig. Hoop dat jullie het minstens zolang volhouden!!

  Liefs xxx

  Beantwoorden
 • 8 juni 2016 om 16:36
  Permalink

  Zo leuk geschreven 🙂

  Veel van die dingen zijn hier net zo.. De echtgenoot heeft van heel veel zaken, zoals bv de auto ook totaal geen verstand 😉

  Beantwoorden
 • 8 juni 2016 om 09:20
  Permalink

  Als vrouw alleen (of met z’n tweeën) kom je een heel eind, maar soms moet je gewoon even de hulp van een aardige meneer inroepen. Je kunt nu eenmaal niet altijd alles zelf kunnen. Wat ik in jullie verhaal lees, is dat mannen en vrouwen over het algemeen zo hun specifieke interesses en vaardigheden hebben. En in die zin heb je elkaar dan weleens nodig.
  sunny mama onlangs geplaatst…DEZE HUMMUS MAAK JE MAKKELIJK ZELF! (BASISRECEPT)My Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: