Pech onderweg

Pech onderweg

Op bezoek
Gisteren, op vaderdag, gingen we op bezoek bij de vader van Diana.
Na een gezellige dag gingen we een beetje op tijd huiswaarts zodat we nog genoeg tijd zouden hebben om te eten, de kinderen te douchen, nog wat huiswerk af te maken en ga zo maar door.
We zeiden nog: ‘we zijn lekker op tijd terug’.
De kinderen zeiden: ‘we hebben geen zin in macaroni’. Normaal gesproken eten we frietjes bij opa maar we besloten deze keer thuis macaroni te eten.

Binnen een minuut anders
En zoals als eens eerder genoemd op de blog: binnen een minuut kan alles anders zijn. En zo ging het nu ook.
We reden halverwege toen we een geluid hoorden. En daarna roken we een geurtje (zeg maar stank). En toen zijn we meteen richting vluchtstrook gereden want dit klopte toch echt niet.

Pech onderweg
En ja hoor, we hadden pech. Onze autoband was helemaal kapot. En goed ook. Daar stonden we dan. Drie kinderen achterin die helemaal hyper werden. En wij.
Ik belde de pechhulp van de Hema, waar ik verzekerd ben. En een vriendin om een telefoonnummer te vragen en omdat zij eigenlijk mijn eerste impuls was om te bellen (gek is dat, dat je meteen een bekende wil bellen in zulke situaties, dat gaat bijna automatisch). De kinderen kregen veiligheidsvestjes aan en moesten de auto uit en de berm in waar het gras even hoog was als zijzelf.

Pech onderweg Pech onderweg

Pechhulp
Die pechhulp van de Hema, daar was ik zó blij mee. Ze hebben echt goed geholpen. Super vriendelijk. Ze zeiden dat de pechhulp over ongeveer 3 kwartier zou arriveren. Toen ik vertelde dat er drie kinderen in de auto zaten zeiden ze dat ze zouden proberen de pechhulp sneller te laten komen. En dat gebeurde. Een kwartier later kwam er een meneer in een gele wagen.

Pech onderweg

Nog meer hulp
Nog voordat de meneer van de pechhulp er was, stond opeens de vriendin die ik gebeld had achter ons op de vluchtstrook. Ze kwam de kinderen halen. Hoe lief en fijn is dat! En zo nam zij de kinderen mee. Gelukkig want ik vond het tamelijk eng om met de kinderen zo langs de snelweg te staan, ook al was het niet zo heel druk.

Band verwisselen
Tja, ik dacht meteen aan de eerdere blog over twee vrouwen in huis. En dat we dus echt weinig weten van auto’s. En ook van banden verwisselen.
Wat was ik blij met de pechhulp meneer! Hij verwisselde de band en gaf ons enkele tips om een band te verwisselen. Mijn autoband bleek heel slecht te zijn. Lekker dan…Ik was er mee door de keuring gekomen dus ik ging ervan uit dat het oké was.

Pech onderweg

Ontvangst
We konden vrij snel weer rijden, zij het met enigszins knikkende knieën en de veiligheidsvestjes nog aan. Zo reden wij naar de vriendin en de kinderen alwaar we een heerlijke maaltijd kregen. Zo spontaan en weer heel geweldig. De kinderen waren ook blij dat ze geen macaroni hoefden te eten.
Op tijd thuis waren we niet, maar dat maakte allemaal niet meer uit.

Wat moet er allemaal in de auto liggen?
Wij vroegen ons meteen af wat er nou allemaal het beste in de auto kan liggen en de dingen die we opnoemden kwamen redelijk overeen met wat ik later opzocht.
Sommige dingen zijn niet verplicht in Nederland maar eerlijk gezegd zou ik ze niet willen missen in een noodsituatie.
De gevarendriehoek zou je eigenlijk niet neer hoeven zetten als je waarschuwingslampen van de auto werken. Maar ik heb hem toch mooi neergezet.
Dus: gevarendriehoek.
Reservelampjes
Veiligheidsvestjes
EHBO trommel
Brandblusser
Lifehammer
Deken
Zaklamp
Reservewiel
Krik
Wielsleutel
Startkabel
Handschoenen
Groene kaart
De meeste dingen liggen in de auto bij ons, op de lifehammer na. Maar ook een deken en een zaklamp liggen niet in de auto. Toch wel handig om wel te doen. Je weet het nooit. Een ongeluk zit in een klein hoekje.
In dit filmpje kun je zien hoe je een band kunt verwisselen. Wij hebben nu goed gekeken 😉
En er zijn ook complete pech onderweg sets verkrijgbaar.

Eind goed al goed
Gelukkig is er niks ernstigers gebeurd en zijn we allemaal veilig en wel thuisgekomen. We hadden een “engeltje op onze schouders”. Ik hoop het eigenlijk niet meer mee te maken met drie kinderen in de auto want dat is toch wel akelig. Ik schrok behoorlijk en was even een paar minuten de kluts kwijt die ik heel snel weer probeerde te vinden en gelukkig lukte dat. We waren super blij met de vriendin en haar partner& kids en ook met de pechhulp. Helemaal super!

O ja, en deze kwamen we tussen alle tumult door tegen in de berm, wel mooi he.

Pech onderweg

Hebben jullie alles in de auto liggen? En al een keer pech onderweg gehad?

15 gedachten over “Pech onderweg

 • 6 juli 2016 om 17:54
  Permalink

  Poehhh wat een toestand zeg.. Ik zou het ook niet weten hoe een band te verwisselen.
  Ooit.. ergens 1986 of zo heb ik een keer een lekke band gehad. Ook nog door een stomme zet, maar goed. Mijn zoon was toen 13 en stond te zwaaien naar een vrachtwagen die aan kwam rijden. De man stapte uit en verwisselde mijn band. Zo super aardig. Hij wilde ook niks hebben..
  Vlak voor onze vakantie heb we alles goed nagekeken qua verplichte spullen. Ik had alles in de auto, behalve een brandblusser (niet verplicht in de landen waar wij naartoe gingen) en een deken en een zaklamp ook niet. Dat is wel een goeie tip.
  Voorlopig zul je wel geen last meer hebben, hopelijk!

  Beantwoorden
 • Pingback: Beschermengel - Licht op het Hart

 • 22 juni 2016 om 17:33
  Permalink

  Heb nog nooit iets dergelijks meegemaakt, gelukkig maar! Lijkt me echt de hel! Een band vervangen.. haha, geen idee hoe ik daaraan zou moeten beginnen :p

  Beantwoorden
 • 22 juni 2016 om 00:59
  Permalink

  Geen auto, wel een eigen parkeerplaats.

  Wat zijn jullie fijn en plezierig geholpen!

  Gelukkig is het goed afgelopen.

  Meelevende groet,

  Beantwoorden
 • 21 juni 2016 om 20:19
  Permalink

  Mja, nog niet op de weg, maar op de parking… mijn bumper bleef achter een fietsenrek hangen… heel de voorkant hing eraf… Geen zicht!

  Beantwoorden
 • 21 juni 2016 om 16:17
  Permalink

  Wat een gedoe zeg! Maar superfijn dat de hulp snel kwam en ook goed was.

  Mijn man is de afgelopen 4 weken maar liefst 4 keer gestrand met dat kreng van een auto van ons. We rijden nu in een leenauto…
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Hoela hoepen: is het wat?My Profile

  Beantwoorden
 • 20 juni 2016 om 22:19
  Permalink

  Het is ons nog nooit overkomen langs de weg. Weleens dat Fred dacht die band lijkt wel lek en ging hij naar de garage. Vlgs mij heeft hij ook nog nooit een band verwisseld.
  Weet je dat ik amper weet waar de reserve band ligt en hem optillen kan ik al helemaal niet.
  Maar……ik heb het nummer van pech onderweg altijd bij me.hihi Hoewel ik nu geen auto meer rij.
  Maar als het zou moeten stap ik er wel weer in.
  Super van jullie vriendin hoor, die kids in de berm je hebt echt geen seconde rust van angst dat er wat kan gebeuren. Top!!
  Afijn die onverwachtse uitgave is dan wel weer wat minder……
  Liefs…

  Beantwoorden
 • 20 juni 2016 om 20:28
  Permalink

  ow my lord nachtmerrie lijkt me dat. Ik weet ook niets van auto’s behalve hoe ik ermee moet rijden hahaha en daar is de auto-hulp toch voor nietwaar? Wel fijn dat de kids even werden opgehaald daar zou ik ook de kriebels van krijgen zo naast de snelweg.

  Beantwoorden
 • 20 juni 2016 om 18:00
  Permalink

  Goh Diana en Ellis wat een pech! En we hebben het er ‘toevallig’ laatst nog over gehad over auto’s, en pech en banden verwisselen en keuringen, haha. Wat jullie ook zeker niet mogen vergeten als jullie zo’n ritje maken is een flesje water of iets anders te drinken. Je weet nooit hoe lang je moet wachten op de man in de gele bus;-), maar ook als je vast staat in de file kan je zomaar warm en dorstig worden. Gelukkig zijn jullie weer allemaal veilig thuis en kunnen jullie met een lach terugkijken op jullie “avontuur”, want dat is het dan toch ook wel een beetje….

  Beantwoorden
 • 20 juni 2016 om 15:55
  Permalink

  Dat is schrikken, maar wat fijn dat de meneer met de grote gele auto er zo snel was 🙂 Dat scheelt een hele hoop, hoe is het met de kindjes? Zijn die erg geschrokken?

  Beantwoorden
 • 20 juni 2016 om 10:54
  Permalink

  Zo’n gebeurtenis zou op mij ook heel veel indruk maken! Dat is ook één van de redenen waarom ik geen auto meer durf te rijden. Ik voel me zo ontzettend onzelfzeker achter het stuur en al helemaal omdat er je ook pech kunt krijgen en ik dan ook in paniek zou zijn.
  Maar jullie hebben deze situatie verdomd goed opgelost en… Wauw! Dat er binnen een kwartier al hulp kwam. En dat die vriendin ook meteen gekomen is om de kinderen op te halen en te eten te geven, daar krijg ik spontaan (echt gemeend!) een brok van in de keel. Dat is een goede vriendin!
  sunny mama onlangs geplaatst…ZÓ GOED HEB JIJ NOG NOOIT GESLAPEN!My Profile

  Beantwoorden
 • 20 juni 2016 om 10:52
  Permalink

  Dat is zeker schrikken… ik zou ook niet weten hoe je een band kan verwisselen. Wij hebben wel eens ’s nachts langs de snelweg gestaan zonder benzine… en vreslijk koud. Tom was toen een baby en ik voelde mij echt heel lullig. toen waren er nog geen smartphones dus lopen naar de eerstvolgende plek waar je kon bellen…
  Ik ga eens kijken wat er in onze auto ligt en die banden, wat bizar!
  Babs onlangs geplaatst…MUA – Perfect the matte lipMy Profile

  Beantwoorden
 • 20 juni 2016 om 09:04
  Permalink

  De pechhulp meneer dat zal ik zelf ook super blij mee zijn. Ik heb helemaal geen verstand van de auto. Schuld aan mijn man, omdat hij super handig is , kan ik niet..hihi. Wel al heel belangrijk idd dat jullie niks ernstigers is gebeurd en veilig thuis zijn gekomen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: