Spirituele tafelgesprekken

Spirituele tafelgesprekken

Spirituele Tafelgesprekken
Zoals jullie weten leggen Ellis en ik zeer regelmatig een kaartje voor onszelf. Zie blog.
Dit kaartendoosje hebben we een tijd geleden gekocht omdat de titel ons aansprak. Er zitten 106 verschillende kaarten in het doosje en op de kaarten staan zeer uiteenlopende inspirerende, persoonlijke en diepgaande vragen.
Ze zijn zeker niet allemaal even makkelijk om even te beantwoorden. Maar dat maakt het juist zo leuk en verrassend. De kaarten geven je inzichten, zetten je tot nadenken en het is gezellig om te doen. Je bent gauw een paar uurtjes zoet als je samen of met meerdere personen deze vragen gaat beantwoorden.
We hebben er een aantal vragen uitgepikt en ze ook persoonlijk beantwoord. Zoals wij erover denken.

Spirituele tafelgesprekken

Luister je naar je innerlijke stem?
Ellis: Ja. Maar nog wel te weinig. Ik hoor en voel mijn innerlijke stem maar kan nog wel eens beïnvloed worden door angsten en situatie’s van buitenaf en dan neemt mijn hoofd weleens de boel over.
Diana: Soms wel soms niet. Mijn hoofd heeft helaas nog te vaak de overhand.

Geloof je in een leven na de dood?
Ellis: Ja ik geloof dat het leven op aarde niet het eerste en niet het laatste is wat er is.
Diana: Jazeker! Van kinds af aan eigenlijk al . Een soort innerlijk weten.

Welke film heeft je het meeste geraakt?
Ellis: Dat zijn echt wel meerdere films. The color purple heeft mij vroeger erg geraakt en is me altijd bij gebleven. Het is de eerste film die in me opkomt momenteel. Maar er zijn er meer.
Diana: Ppff lastig. Er zijn er zoveel. Desert flower, Hachi,

Geloof je in toeval?
Ellis: Nee. Toeval bestaat niet alles gebeurd met een reden.Er zijn teveel ervaringen geweest die te “toevallig waren om toeval te zijn.
Diana
: Nee. Voor mij bestaat er geen toeval.

Waarvoor ben je het bangst?
Ellis: Moeilijk om dat te benoemen omdat ik er voor mezelf niet zo de nadruk op wil leggen en me daar eigenlijk ook helemaal niet op richt maar ik kan wel eens bang zijn voor ernstige ziekte, vooral als een geliefde ziek zou worden. Ik word daar dan weleens door overvallen als ik iets op tv zie of een verhaal erover hoor. Verder zou ik bang zijn om onder water te zijn en geen lucht meer te krijgen.
Diana: Dat ik ergens vast kom te zitten waar ik niet voor en achter uit meer kan. Totaal klem dus.
Ik kan ook best in paniek raken tijdens een stoeipartij, het idee geen kant meer op te kunnen. 

Weke belevenis is voor jou nog altijd onvergetelijk?
Ellis:  De ontmoeting met Diana.
Diana: De ontmoeting met Ellis.
En voor beiden ook geboorte van de kinderen. 

Ben je bang om dood te gaan?
Ellis: Niet voor de dood zelf. Want het houdt niet op na de dood. Soms wel een beetje om dood te gaan, het moment waarop dat gebeurt. Gek idee eigenlijk dat je dat niet weet. Is maar beter ook.
Diana: Nee, omdat ik erin geloof dat je verder gaat. En er geen dood bestaat.

Welke van je zwakheden vind je helemaal niet leuk?
Ellis: Sommige angsten en onzekerheden, mijn ongeduld, en niet zo assertief.
Diana: Soms nog te onzeker, te weinig LEF, niet assertief genoeg.

Geloof je dat je een beschermengel hebt?
Ellis: Ja. Iedereen heeft er een.
Diana: Ja.

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Ellis: Diana en de kinderen (eeeuh dan zit ik al op 4)…Maar als je het hebt over ‘dingen’…Tja…dan ga ik twijfelen of dat iets zou zijn om te overleven of iets wat veel betekent. Ik denk een goed zakmes en lucifers. En een boek.
Diana: Ellis en de kids, een boek over hoe overleef ik op een onbewoond eiland;) iets waardevols wat ik om kan hangen.

Geloof je in tweelingzielen?
Ellis: Ja, ik heb haar ontmoet 😉
Diana: Ja, ik ook.

Is het belangrijk voor je wat anderen van je vinden?
Ellis: Steeds minder. Maar dat was ooit wel zo. Steeds aanpassen aan de verwachtingen van anderen terwijl ik steeds meer besef dat ik dénk dat iets een verwachting van een ander is. Ik probeer steeds dichter bij mezelf te blijven. Wil ík dit wel? Voelt het goed? En dan mijn keuze niet af te laten hangen van een ander. Soms nog wel moeilijk.
Diana: Nee eigenlijk niet maar ik betrap me er nog te vaak op dat ik dat wel doe. Ik probeer me daar wel steeds vaker bewust van te zijn. 

Wie verwacht je als eerste tegen te komen als je dood gaat?
Ellis: Als Diana eerder overlijdt dan ik…Dan Diana. En anders gewoon de hele club opa’s en oma’s ;-). Nee, mijn opa denk ik.
Diana: Als ik eerder overlijd dan Ellis mijn moeder, anders Ellis.

Wat is je grootste talent, en waarvoor denk je dat je dat hebt gekregen?
Ellis: Tja, dat is een goede vraag. Ik ben nog een beetje zoekende. Ik wil graag mensen helpen. Ik vind het ook leuk om te schrijven. Maar of dat talenten zijn? Misschien eerder passies.
Diana: Mensen verbinden, Mensen helpen in welke vorm dan ook.

Zijn er dingen in je leven die voor jou, als mens, met de tijd belangrijker zijn geworden?
Ellis: Er zijn een heleboel dingen minder belangrijk geworden. En daardoor andere dingen belangrijker geworden. Of andersom :-). Liefde en ons gezin staat voor mij bovenaan. Diana is voor mij het belangrijkste. En samen met haar ons gezin. Liefde delen, liefhebben, mooie momenten creëren. Samen groeien, delen en zoveel als het kan je gevoel volgen. Je hart. Dankbaar zijn voor alles wat IS. 
Waar we vroeger bezig waren met geleefd te worden: werken, inkomen, kinderen, huis, auto enzovoort, willen we nu vooral leven. 
Diana: Er zijn situaties, momenten, waar ik me in het verleden heel druk over zou hebben gemaakt, nu kan ik ze heel anders bekijken en me afvragen is dit het wel waard om me hier zo druk over te maken. Mezelf gelukkig voelen en kunnen doen wat mijn hart me ingeeft. Bewuster zijn van ALLES. Mezelf mogen en kunnen zijn. De liefde en ons gezin staat bovenaan. 

Dit waren enkele vragen van de 106 uit het kaartendoosje Spirituele tafelgesprekken.
Misschien vind je het zelf ook leuk om deze vragen eens te beantwoorden of er eens over na te denken.

8 gedachten over “Spirituele tafelgesprekken

 • 4 mei 2016 om 13:55
  Permalink

  Lees toevallig net over dit “kaartspel” op een andere blog. Vind het serieus erg interessant!

  Beantwoorden
 • 3 mei 2016 om 09:09
  Permalink

  Wat leuk om dat zo te doen, ik vind er best “pittige”vragen tussen zitten hoor. Het blijft ons mensen toch intrigeren, is er leven na de dood. Ik vraag mij toch af, of dat onze wens is dat er nog iets hier na is of dat het daadwerkelijk zo is.
  mevrouw williams onlangs geplaatst…Beveiligd: De oorlogMy Profile

  Beantwoorden
 • 2 mei 2016 om 10:07
  Permalink

  Inspirerende vragen, vooral de vraag: “Wat is je grootste talent en waarvoor denk je dat je het gekregen hebt”. Weet je dat ik over die vraag nog nooit heb nagedacht? Daar ga ik vandaag eens op mediteren.
  Verder waag ik me niet zo graag aan dit onderwerp tijdens een tafelgesprek. Soms raken de gemoederen daar nogal van verhit, heb ik al gemerkt.
  sunny mama onlangs geplaatst…WAT JE MET KLIEKJES EN OVERSCHOTJES NOG KUNT DOEN…My Profile

  Beantwoorden
  • 2 mei 2016 om 13:49
   Permalink

   Wij ook niet Sunny, er zitten inderdaad vragen bij die je niet zo even 12..3 beantwoord. Daar ga je echt even over nadenken-voelen.Maar juist daarom vonden wij dit doosje met dit soort vragen zo inspirerend. Ik begrijp helemaal wat je bedoeld met deze onderwerpen in een gezelschap. Het zijn toch nog veel onderwerpen die voor veel mensen taboe zijn of ze er liever niet over na willen denken.Mooi zoals je dat verwoord de gemoederen worden verhit;) Wij gebruiken het doosje ook alleen voor ons twee hoor;)X

   Beantwoorden
 • 1 mei 2016 om 20:31
  Permalink

  Ik hou van dit soort vragen! Zo heerlijk om antwoorden van anderen te lezen en ook om er zelf over na te denken. Zeker vragen als: Is er leven na de dood? Het antwoord op die vraag verandert al mijn hele leven door. Vroeger geloofde ik erin. Toen ging ik naar de middelbare school en was ik ervan overtuigd dat er niets was dan een zwart gat. Toen ging ik weer geloven in reïncarnatie. En nu? Nu weet ik het niet meer hahaha. Ik ga eens met de vragen aan de gang. Leuk! Bedankt voor de inspiratie.

  Beantwoorden
  • 2 mei 2016 om 00:37
   Permalink

   Wij houden ook altijd erg van dit soort vragen of onderwerpen.je kunt er zo heerlijk over brainstormen. Bijzonder dat je geloof in bepaalde dingen zo veranderd.Onderwerpen zoals reïncarnatie,karma,doel van het leven, houden mij ook altijd zo bezig. Ik vind het altidj heel mooi hoe iedereen daar op zijn manier over denkt,voelt.Ben benieuwd of je ze kunt beantwoorden Liefs van ons x

   Beantwoorden
   • 2 mei 2016 om 09:57
    Permalink

    Die veranderingen hebben denk ik te maken met het feit dat ik nu pas echt mezelf aan het worden ben en dit ook durf te uiten. Door mijn ouders ben ik christelijk opgevoed. Ging iedere zondag naar de kerk. Daarna ging ik zoeken. Kwam terecht bij een pinkerstergemeente, liet vervolgens het hele geloof als een baksteen vallen en kwam daar later door levenservaring toch weer een beetje op terug. Nu vind ik het een prachtige zoektocht en het zal me niet verbazen als die zoektocht doorgaat tot het einde van mijn leven. Dat is ook niet erg; overal het antwoord op hebben en alles zeker weten, dat zou het leven ook maar saai en voorspelbaar maken.

    Ik heb een vraagje. Ik ga de kaarten bestellen en ik wil er eigenlijk ook op mijn blog over gaan schrijven. Beetje zoals jullie gedaan hebben, maar ik wil er niet met jullie idee vandoor gaan. Hoop dat jullie dit oké vinden. Is het oké als ik een linkje naar jullie blog plaats, dat ik via jullie de kaarten gevonden heb? Ik denk namelijk dat er wel een aantal van mijn lezers zijn die jullie blog ook heel interessant vinden om te lezen.

    Geniet van vandaag! Het gaat een mooie dag worden!

    Beantwoorden
    • 2 mei 2016 om 14:33
     Permalink

     Hoe mooi is dat! Jezelf aan het worden Marion en dat ook durven te ZIJN.Ik ben er van overtuigd dat heel veel mensen zoeken hun hele leven.Door opvoeding, buitenwereld en de maatschappij ,komen wij ver van onszelf vandaan te staan ,en dan begint er een zoektocht naar Wie ben ik eigenlijk? Wat wil IK? Ze zeggen niet voor niets de reis is belangrijker dan het eindpunt. Wat leuk dat je de kaarten ook gaat kopen .En super leuk toch dat je ook een blog gaat schrijven over de kaarten. Lief als je een linkje plaats naar onze blog. Laat maar weten als de post klaar is ben benieuwd. X Jij ook genieten he van deze mooie dag. Liefs van ons x

     Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: