Rust in de zonneschijn

PicsArt_05-01-02.02

Van binnen naar buiten
We hopen dat jullie er ook van genieten: het mooie weer.
Wij zijn in ieder geval blij dat de zon schijnt, de lucht blauw is, alles steeds groener wordt en we buiten kunnen zitten met…korte mouwen. En buiten zijn we dan ook volop want met zulk mooi weer binnen zitten is toch wel zonde.
Dus vertoeven we in de tuin. En, onze achterbuurvrouw die behoorlijk kan schreeuwen niet meegeteld, dat is fijn.
Ik heb deze week bijna geen afspraken gehad in het rughuis. De kinderen hebben vakantie. Het was vandaag Bevrijdingsdag én Hemelvaartsdag dus iedereen had zo’n beetje vrij.

Rust in de zonneschijn

Rust in de zonneschijn
En dan…kost het toch moeite om de rust te vinden. Ik dartelde vanmorgen door de tuin, eigenlijk niet goed wetend wat ik nou moest. Ik heb er moeite mee om mezelf toe te staan de rust ook echt eens te nemen. En daar was ik even “klaar” mee. Dus ik heb buiten de oude radio, die nog van mijn opa is geweest, aangezet (en die is echt best oud maar er komt een geluid uit, super) en ben op het gras gaan liggen. Later op een deken, beter voor de rug en sowieso iets comfortabeler. En het voelde fijn. Diana dartelde nog iets langer door want zij heeft ook de neiging om steeds op te staan en van alles te doen, maar later kwam ze bij me zitten en uiteindelijk hebben we het relaxed gehad. Drinken, zon, beetje zitten, liggen en kletsen. De warmte van de zon voelen en meezingen met de muziek. Soms gewoon even stil zijn…

Rust in de zonneschijn

Moeite om rust te vinden
Wat is het soms moeilijk om écht rust te voelen vanbinnen. Wij lopen hier allebei wel tegenaan.
Ik kan al een hele tijd héél moeilijk ontspannen. Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe echt ontspannen zijn voelt.
De reden hiervan is een lang verhaal wat ik wel kan plaatsen en de enige manier om er iets aan te veranderen is om mezelf toe te staan het gewoon te doén. En door het te doén leer en ervaar ik dat het fijn kan zijn, dat het juist goed kan doen.
En weet je wat? Morgen schijnt weer de zon en gaan we er wederom van genieten. De moeten-dingen komen erna wel weer.
Fijne zonnige dagen allemaal!

Kunnen jullie goed ontspannen?

Rust in de zonneschijn

18 gedachten over “Rust in de zonneschijn

 • Pingback: Pinkpop en andere festivals - Licht op het Hart

 • 8 mei 2016 om 09:13
  Permalink

  Moeite om rust te vinden?
  Ik moet rust nemen en wat minder doen. Ik wil zoveel dingen af en daardoor komt mijn lichaam niet tot rust. Ik geniet net als jullie erg van het weer op dit moment. Strand staat op de planning vandaag. Zalig is dit. Hopelijk op strand is het niet meer zo’n moeite om rust te vinden. 😉

  Beantwoorden
  • 9 mei 2016 om 22:37
   Permalink

   ja dat is de kunst de balans vinden om alles tegelijk te willen doen.Even nog dit nog dat. Heerlijk het strand! Hoop dat je de rust kan vinden, een beetje kan ontspannen en lekker kan genieten van de golven, de zeemeeuwen, de schelpjes en de zon.

   Beantwoorden
 • 8 mei 2016 om 08:29
  Permalink

  Ik kon mij moeilijk ontspannen, eerst nog even dit of dat doen. In het huis waar ik nu woon is een stuk minder te doen, alles is overzichtelijker.
  In de tuin lees ik dan lekker een boek, ga ik schilderen of tja… weer mijn laptop erbij.
  Ik zoek nog zo een lekkere ligstoel en ik weet zeker dat ik dan heerlijk in slaap zal dommelen!
  Toen wij op de flat woonden was het altijd wel veel herrie… langsrijdend verkeer, de buren op balkon… nu is het een stuk rustiger, heerlijk!
  Babs onlangs geplaatst…KeeK op de week 19- Schoonouders, Schommel, Greyhound en GrillMy Profile

  Beantwoorden
  • 9 mei 2016 om 22:40
   Permalink

   Ja zo herkenbaar dat nog even dit nog even dat en voor je het weet is de dag voorbij en heb je geen moment rust gehad en ben je moe van het alles tegelijk willen doen.Heerlijk zo,n stoel of lekkere hangmat dat lijkt me ook wel wat. Wegdoezelen met een goed boek of een heerlijk muziekje op. Wel fijn zeg dat dit huis zo overzichtelijk is. dat alleen schept al rust.

   Beantwoorden
 • 7 mei 2016 om 08:35
  Permalink

  Heerlijk! Ik heb veel gewandeld en lekker op balkon in het zonnetje gezeten met spannend boek<3

  Beantwoorden
 • 6 mei 2016 om 22:58
  Permalink

  Jullie liggen er heerlijk ontspannen bij hoor. Ik kan best ontspannen denk ik. Ik kan best een hele dag gewoon niks doen zonder mij schuldig te voelen ook. Ach denk ik dan morgen is er weer een dag. Op een gegeven moment leer je dat echt wel hoor om te ontspannen, zeker als je gepensioneerd bent!!hihi
  Voorlopig hebben we nog dit mooie weer dus………ontspannen en genieten geblazen. Gewoon doen!!!
  XXX

  Beantwoorden
 • 6 mei 2016 om 18:39
  Permalink

  Ik heb afgelopen donderdag (5 mei) alvast wat in de tuin gerommeld en het weer netjes gemaakt. Dan kan ik namelijk het weekend lekker met een boek in de tuin zitten 🙂 anders blijf ik toch een beetje onrustig als ik zie dat er eigenlijk nog wat onkruid weg moet of wat geknipt hier of daar. Nu is het netjes en dat geeft mij rust. Geniet lekker van het mooie weekend.

  Beantwoorden
  • 8 mei 2016 om 01:12
   Permalink

   Herkenbaar…eerst alles “af” willen hebben voordat je kunt ontspannen. Als je een duidelijk doel hebt van wat je af wilt hebben werkt dat wel maar soms blijf je aan de gang, dan lijkt er nooit iets af. Grrrr. Maar oefening baart kunst. Geniet van je weekend en je boek en de zon natuurlijk!

   Beantwoorden
 • 6 mei 2016 om 17:33
  Permalink

  Heel herkenbaar en het dingen nog moeten doen is er altijd en als er niks is denk je wat zal ik nu eens doen om me nuttig te maken.
  Zoals de tuin doen, onkruid wieden, vegen, tuinmeubels schoonmaken.
  Ondertussen bedenk ik me ik kan ook nog even de was ophangen, of zal ik toch nog even de boodschappen doen want dan hoeft het morgen niet.
  Kortom een vrouwenbrein is altijd bezig met nuttig zijn en vooral niet bezig met ontspannen.
  Maar ik zit nu ook heerlijk in de tuin onder het genot van lekker drankje en de rest komt wel later en anders maar morgen of overmorgen.
  Fijn weekend dames geniet ervan
  Liefs ellen

  Beantwoorden
 • 6 mei 2016 om 17:20
  Permalink

  Oh wat een superleuke foto van jullie samen op dat kleed. Heerlijk!

  Het heeft bij mij ontzettend lang geduurd voordat ik enigszins normaal kon ontspannen zonder mij opgejaagd of schuldig te voelen. Zelfs nu ik al twee jaar thuis ben kost het me soms nog moeite, terwijl ik geen enkel verplichting heb, mijn man het huishouden doet, dus als ik wil kan ik gewoon een maand niks doen. En toch…. Gelukkig gaat het me steeds beter af. Mediteren heeft mij enorm geholpen om innerlijke rust te vinden en daardoor lukt het me nu ook iets beter om rustig niets te doen. Gewoon liggen, boekje lezen, muziekje luisteren of soms gewoon de ogen sluiten en naar de vogels luisteren.

  Beantwoorden
  • 8 mei 2016 om 01:14
   Permalink

   Dankjewel. Voor mij (Ellis) erg herkenbaar wat je schrijft. Mediteren lukt mij nooit echt maar de Reiki behandelingen van Diana (zie blog binnenkort daar staat er meer over) helpen me wel.
   Hoop dat je lekker van je weekend geniet!

   Beantwoorden
 • 6 mei 2016 om 09:40
  Permalink

  Jullie doen het goed!
  Samen relaxen is makkelijker dan alleen, dat ervaar ik nu ook!
  Ik vind meer rust als ik samen ben met mijn vriend en ontspannen gaat dan ook veel makkelijker.
  Geniet van deze mooie dagen lieve meiden! XXX

  Beantwoorden
 • 6 mei 2016 om 07:27
  Permalink

  Het heeft bij mij ook lang geduurd eer ik echt kon ontspannen, niet altijd maar iets ‘moest’ van mezelf. Inmiddels ben ik de kunst van het zalige nietsdoen vrij goed machtig. Heerlijke dagen dit: inderdaad lekker in de tuin of waar dan ook buiten genieten van de zonnewarmte, vogels en … stilte 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: