Reiki oefenen

Reiki oefenen

Reiki oefenen
Een week geleden is Diana begonnen met het oefenen van Reiki.
Ze kende het al want ze heeft jaren geleden haar certificaten gehaald voor Reiki 1 & 2 maar ze had het al zo lang niet meer gedaan en was onzeker of ze nog wel wist hoe het moest. Maar ervaring blijkt: ze weet het echt nog wel en ze doet het heel goed. En ik kan het weten want ze oefent op mij. Totaal geen straf, ik vind het ontzettend fijn.

Wat is Reiki?

Letterlijk vertaald vanuit het Japans betekent Reiki kracht van de zon.
Door middel van Reiki geef je jezelf en anderen energie.
Via bepaalde posities van de handen wordt de universele energie van de behandelaar doorgegeven.
Deze universele, helende energie werkt op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.
Reiki werkt als een zachte stroom die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert en het genezend proces ondersteunt en zorgt voor balans.
Overbodige blokkades, vaak ontstaan vanuit zelfbescherming, worden opgeruimd en losgemaakt. Reiki ontvangen en Reiki geven is heel ontspannend. Ja, óók voor de gever want het mooie van Reiki is dat de gever niet zijn of haar eigen energie gebruikt, maar als doorgeefluik fungeert voor universele energie.
Lees er hier meer over.

Reiki oefenen

Mijn ervaring
Liggend op de behandeltafel met een deken over me heen hoor ik de zachte klanken van de muziek.
Vanaf het eerste moment dat ik handen voel, voel ik ook de warmte stromen. Op sommige plekken meer dan op andere plekken. Ik voel me steeds meer ontspannen.
Als pijnlijke plekken behandeld worden voel ik een moment later de pijn een stuk minder worden.
Ik mag eerst op mijn rug liggen en Diana begint bij mijn schouders en hoofd. Ik vind dit gedeelte altijd erg prettig voelen.
Langzaam gaat ze naar beneden, middels verschillende posities van haar handen, totdat ze eindigt bij mijn voeten. Daarna mag ik me rustig omdraaien en behandelt ze de achterkant van het lichaam. Ook dit voelt weer erg prettig. De hele behandeling duurt ongeveer een uur. Als ze klaar is merk ik dat armen en benen ‘zwaar’ en dus ontspannen aanvoelen.
Ik kan het effect van de Reiki behandelingen goed merken, zowel op lichamelijk gebied als op geestelijk gebied. Ik heb 1 behandeling gehad waar heel wat tranen opkwamen en ik kon het niet tegenhouden. Maar het voelde als loslaten. Ik heb dat de dag erna nog gevoeld maar daarna voelde ik me een stuk lichter. Ik voel alles meer stromen.
Het is niet zweverig, het is alleen maar geweldig, ontspannend en heel fijn.
De handposities hoeven trouwens niet per sé op het lichaam geplaatst te worden, ze kunnen ook boven het lichaam gehouden worden. De energie stroomt vanzelf wel, en dat voel je.
Maar niet vergeten: veeeeel water drinken na een behandeling, ook de dagen erna nog. Dit voor een goede afvoer van afvalstoffen in je lichaam.

Doorgaan
Ik hoop echt dat Diana doorgaat met Reiki behandelingen geven. Niet alleen bij mij, maar bij veel andere mensen. Want wat zij kan met haar handen…geweldig. Ik ben trots en blij dat ze er weer mee begonnen is.

Hebben jullie ervaring met Reiki?

Drie aanraders van Reiki boeken!
Een leuk en begrijpelijk boekje voor kinderen is  Kiki tovert met reiki

Reiki oefenen    Reiki oefenen  Reiki oefenen

21 gedachten over “Reiki oefenen

 • Pingback: Meditatie voor beginners - Licht op het Hart

 • 18 mei 2016 om 12:26
  Permalink

  Ik heb zelf ook Reiki, met de eerste graad gekregen in januari van dit jaar. Ik wilde het al heel lang maar heb een paar jaar geleden eerst Quantum Touch gedaan. Dat lijkt er een beetje op maar ik vind Reiki fijner. Voor mij ligt de focus voornamelijk op zelfbehandeling, ik geef wel Reiki aan mijn man en kind (die vinden het heerlijk) maar ik voel niet de behoefte om er anderen mee te behandelen. Heb dezelfde massagetafel trouwens, zo´n inklapbaar model.
  Kon ik maar toveren onlangs geplaatst…Tube crème is nog lang niet leegMy Profile

  Beantwoorden
  • 17 mei 2016 om 14:20
   Permalink

   Dank je wel. Misschien toch wel een de moeite waard om een keer een behandeling te ondergaan. ben heel benieuwd hoe je het gaat ervaren.

   Beantwoorden
 • 16 mei 2016 om 16:33
  Permalink

  Mooi dat je het weer opgepakt hebt, Diana, en wat fijn dat jij er zo’n baat bij hebt, Ellis! 🙂

  Ik heb al jaren geen Reiki-cursussen meer gegeven, ben wel van plan dat weer te gaan doen maar op dit moment ligt de focus meer op m’n eigen Reiki-beoefening en meditatie dan op de buitenwereld. Reiki-behandelingen geef ik ook maar zelden; hooguit af en toe aan een vriendin. Heel soms leg ik, desgewenst, de handen even op als iemand klaagt over hoofd- of rugpijn. Waarna mijn vriend een keer zei: ‘Heb je paracetamol-handjes of zo?’ 😉
  Polly onlangs geplaatst…Lang weekendMy Profile

  Beantwoorden
  • 17 mei 2016 om 14:23
   Permalink

   Wat mooie Polly dat je destijds Reiki-cursussen hebt gegeven. Heb jij alles doorlopen van reiki? Dus nu ligt de focus op je eigen reiki. Dan kan ook heel erg fijn zijn. Haha moest wel even lachen om je vriend grappig verwoord paracetamol-handjes;)

   Beantwoorden
 • 16 mei 2016 om 16:24
  Permalink

  Fijn om dit te lezen! Heb er zelf al te lang eigenlijk niks meer mee gedaan, terwijl niet alleen het ontvangen, maar ook het geven van reiki behandelingen zo heerlijk is! Dank voor de inspiratie, ladies… Ik heb zelf twee graden en dat vond ik indertijd voldoende; hoefde niet per se Master te worden. Ik ga het weer oppakken (joepie, roept hier manlief 🙂 )
  Overigens: in het kader van mijn Grote Opruiming vanwege onze emigratie heb ik nog 1 reiki boek over dat ik hierbij graag aan een belangstellende wil doorgeven (tegen verzendkosten): Reiki, De Tweede Graad, van Eckart Reinecke. Fijn boek over met name de afstandsbehandelingen! Als je belangstelling hebt, laat dan een berichtje op mijn site achter, dan stuur ik je een mail voor verdere gegevens! 🙂

  Beantwoorden
  • 17 mei 2016 om 14:28
   Permalink

   Graag gedaan Anuscka. wat heerlijk om te lezen dat je het weer gaan oppakken. Maar heb je dan het boek niet zelf nodig?
   Wanneer heb jij reiki 1 en twee behaald Anuscka? Ik zou op zich wel belangstelling hebben bij het boek mocht er nog niemand zich gemeld hebben. Dit boek heb ik zelf nog niet. Ik zal je even een berichtje sturen. Jazeker is het geven van reiki erg fijn. Zo ervaar ik het ook. Leuk om te lezen dat er toch best veel mensen reiki kennen en het zelf ook geven of master zijn.

   Beantwoorden
   • 17 mei 2016 om 20:36
    Permalink

    Ik heb reiki 1 & 2 in 1997/1998 gedaan denk ik… en ik heb het boek niet (meer) nodig. Ik heb een mooie handleiding van mijn ‘master’ indertijd gekregen, daar staat alles wat ik nodig heb. Het boek was indertijd een mooie aanvulling en verdieping, maar inmiddels ben ik bijna 20 jaar verder, ouder, wijzer, gevoeliger…. 😉 Dus als jij het graag wilt hebben: alsjeblieft!

    Beantwoorden
 • 16 mei 2016 om 11:23
  Permalink

  Klinkt heel erg mooi. Ik ben zelf helderwetend en dit kwam wel van pas toen ik ooit bij iemand kwam die Reiki gaf. Zou geven, moet ik zeggen. Er klopte niets van. Ik weet nog dat ze zelf heel veel stress had voor haar vakantie. Toen ik wegging, was ik gestresster dan ooit en zij was helemaal happy en opgelucht en was haar stress kwijt. Ja, dat is niet de manier om Reiki te geven, mevrouw. Ik hoop ooit nog een keer een goede Reiki behandeling te ontvangen. Dat komt vanzelf een keer op mijn pad.

  Mooi dat Diana dit zo goed kan. Ik vind het heel bijzonder en mooi dat mensen op deze manier de energie door kunnen geven.

  Beantwoorden
  • 16 mei 2016 om 16:07
   Permalink

   Klopt, er zijn helaas best wel veel ‘kaffers’ onder het koren… die alle drie (vier, eigenlijk) graden op een zaterdagnamiddag hebben geleerd en dan vinden dat ze Master zijn… jammer voor je, dat je zo’n vervelende ervaring hebt gehad! Want het hoort inderdaad te zijn zoals Ellis het omschrijft… Misschien kom ik nog eens op je pad 🙂 Of Diana…

   Beantwoorden
  • 17 mei 2016 om 10:05
   Permalink

   Ow wat vervelend en naar Marion dus jij bleef met haar stress achter en de reikimevrouw voelde zich heerlijk. Nee dat is niet echt de bedoeling. Het is ook heel erg belangrijk dat alles wat niet van mij is dat is dat weer goed kan afvoeren.
   En het is niet echt verstandig als je zelf zo gestrest bent om dat reiki te gaan geven aan iemand. Dat voel je meteen.
   ik hoop dat je ook nog een keer andere kant mag ervaren en er mooi en goed op terug kan kijken. X

   Beantwoorden
 • 16 mei 2016 om 10:17
  Permalink

  Het klinkt fantastisch Ellis en mooi dat je er baat bij hebt. Ik zeg doorgaan !

  Beantwoorden
  • 17 mei 2016 om 10:01
   Permalink

   Ga ik zeker doen lieve Anita. Ik vind het erg fijn om te doen en het geeft zoveel voldoening om te zien wat het Ellis brengt en wat ze ervaart.X

   Beantwoorden
 • 16 mei 2016 om 10:15
  Permalink

  Ik heb nog nooit ervaring hierover, wel altijd nieuwsgierig hiernaar. Helaas kan ik het pas geloven als ik het zelf heb ervaren. Maar zo te lezen is het erg fijn en positieve ervaringen! Wel geloof ik dat sommige mensen die gave hebben om anderen te helpen. 🙂

  Beantwoorden
  • 17 mei 2016 om 10:00
   Permalink

   Ik zou zeggen ga het eens een keer ervaren Jeapiebel 😉 Ben heel benieuwd naar je ervaring. Ik ben er van overtuigd dat in principe iedereen het kan leren alleen zal de een verder ontwikkeld zijn dan een ander. En als je van nature al helende handen hebt is het extra sterk en helend. Kijk maar eens wat een moeder doet als ze haar kindje op schoot neemt als hij of zijn gevallen is en pijn heeft dan legt ze vaak van nature al haar handen er op.

   Beantwoorden
  • 17 mei 2016 om 09:57
   Permalink

   Wat mooi dat je het herkent Sunny. Ja reiki is erg fijn en ontspannend. ikzelf (Diana) heb ook een aantal keer een behandeling destijds mogen ontvangen en dat was heel erg fijn.

   Beantwoorden
 • 16 mei 2016 om 01:14
  Permalink

  Hallo ikzelf heb ook ervaring met Reiki daar ik Master ben.
  Ik geef het met regelmaat aan mezelf en stuur het ook regelmatig van op afstand.
  Wat Diana doet met de handen is inderdaad gelukzalig.
  Doe zeker verder Diana.
  Lieve groeten Janno

  Beantwoorden
  • 17 mei 2016 om 09:55
   Permalink

   Wat mooi Janno dat jij zelf master bent dat wist ik niet. ja dat doe ik zeker.Erg mooi en fijn om iets voor andere te kunnen betekenen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: