Pinkpop en andere festivals

Pinkpop en andere festivals

Festivalseizoen
Het festival seizoen breekt weer aan en dat gaat niet onopgemerkt voorbij.
Zo zijn er bij ons in de buurt al verschillende “kleine” festivalletjes geweest en we lezen of horen hier en daar ook weer over de grotere festivals zoals Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands.

Pinkpop
Ik ben altijd een soort van festival-ganger geweest. Al sinds mijn 16e ging ik naar Pinkpop. Dat is in de buurt en ik vond het geweldig. In het begin ging ik een dag erheen maar later 3 dagen m├ęt overnachting op de camping. Een hele ervaring.
Op Rock Werchter ben ik 1 keer geweest, op Lowlands helaas nooit. Toch iets te ver weg.
Verder ging ik altijd naar de kleinere festivalletjes, soms naar wat grotere.

Pinkpop en andere festivals

In het gras
Ik hou erg van muziek en vind het ook leuk om nieuwe muziek te ontdekken en te luisteren.
Een band live zien spelen kan een hele mooie, intense ervaring zijn.
Maar op een festival kan het ook leuk zijn om lekker in het gras te gaan liggen, liefst in de zon natuurlijk, en te genieten van de muziek.

Ontspanning en vrijheid
Op een festival zijn heeft mij altijd een gevoel van ontspanning en vrijheid gegeven. Ik waande me 3 dagen lang in een compleet andere wereld en vergat de alledaagse beslommeringen ook echt even.
Ik genoot van bekertjes koffie, een biertje, de zon en muziek. Ik heb er hele gezellige, dierbare en fijne momenten gehad die ik niet had willen missen.
En ja, ik heb me heus weleens bibberend van de kou in een tentje liggen afvragen waar ik in hemelsnaam mee bezig was maar dat was maar een momentje. Ik was het al gauw vergeten zodra de zon weer opkwam en ik richting de camping kraampjes kon wandelen op zoek naar koffie en een ontbijtje. Dan zaten we nog een tijdje bij de tenten te kletsen, koffie te drinken en muziek te luisteren om vervolgens naar het festivalterrein te wandelen. Ik vond het geweldig.

Pinkpop en andere festivals

Andere tijden
Ik ben vorig jaar voor het laatst op een klein festival geweest. En dat was het zo’n beetje. Het leven verandert en ik ook. Pinkpop 2016 staat weer voor de deur en afgezien van het programma waar ik dit jaar minder mee heb, heb ik niet zo’n behoefte om te gaan. Als je nieuwsgierig bent naar het programma dan kun je hier een kijkje nemen.
Een jaar of 3 geleden ben ik voor het laatst 3 dagen naar Pinkpop geweest, inclusief camping en hoewel dat wederom geweldig was, voorlopig was dat even de laatste keer.
Dit jaar vang ik vast wel een glimp op via tv en radio en verder vertoef ik momenteel net zo lief in de tuin…met muziek uit onze oude radio.

Ben jij weleens naar een festival geweest of ga je naar een festival toe dit jaar?

14 gedachten over “Pinkpop en andere festivals

 • 3 juni 2016 om 09:07
  Permalink

  Zelf ben ik nog nooit naar een festival geweest maar mijn dochter van toen 17 jaar is twee jaar geleden naar Pink Pop geweest om haar grote idool Ed Sheeran te zien. Zij pakte toen ook gelijk het concert van de Rolling Stones mee; een ware belevenis. Die ze als het aan haar lag jaarlijks zou herhalen. Maar ja de kosten zijn hoog, zeker als je naast het kaartje ook blijft overnachten.
  marion onlangs geplaatst…last minute maaltijd met kortingMy Profile

  Beantwoorden
  • 8 juni 2016 om 00:11
   Permalink

   Wat leuk dat je dochter naar Ed Sheeran in geweest. Die had ik graag willen zien live! De kosten zijn inderdaad erg hoog, alleen voor het kaartje al. Jammer idd.

   Beantwoorden
 • 3 juni 2016 om 00:29
  Permalink

  nee nog nooit. Dat was niet in mijn tijd. Oef…..oud…..zucht!!
  Mijn kinderen ook nooit. Zit me nu echt af te vragen of dat toen soms ook niet was. Weet Diana vast wel.
  Maar als ik het op tv zie moet ik er niet aan denken, maar snap best dat de jeugd (of iets oudere jeugd….proest) het leuk vindt.xxx

  Beantwoorden
 • 2 juni 2016 om 23:45
  Permalink

  Hai!
  Festivals…ik ben, geloof ik, niet echt van de “festivals festivals”, maar heb er goede en fantastische herinneringen aan alle keren dat we met een groep naar Concert at Sea (CAS) zijn geweest. Ik heb er werkelijk genoten, gelachen, gegierd en tranen met tuiten gehuild. De sfeer is zo uniek en zo magisch, je waant je even in een heerlijk andere wereld.
  Helaas is het nu, naar mijn mening, iets te groots en te commercieel geworden. En het kost klauwen met geld ­čśë

  x

  Beantwoorden
 • 30 mei 2016 om 10:23
  Permalink

  Voor de muziek zou ik er meteen heengaan, maar ik ben absoluut geen kampeerder haha. Dus wanneer ik naar een festival ga dan ga ik 1 dag. Liefs.x
  Joyce rdt onlangs geplaatst…#109My Profile

  Beantwoorden
 • 30 mei 2016 om 09:54
  Permalink

  Een gevoel van ontspanning en vrijheid plus gezelligheid dat is fijn. Ik ben zelf dol op muziek, maar ik denk niet dat ik het tegenwoordig overleef op een festival. Om half tien begin ik al in slaap te vallen hihi. Mijn vriendin is dol op hoe meer bier hoe beter. ­čśë

  Beantwoorden
 • 29 mei 2016 om 22:06
  Permalink

  Nee, nooit naar een festival geweest… Te druk, teveel herrie… Ging vroeger wel veel naar concerten, maar dan kwam ik vaak letterlijk ‘over mijn toeren’ thuis: van de bas en/drums ging (en gaat) mijn hart slagen overslaan of juist te snel kloppen. Brr.. heel naar. Maar zo’n sfeertje op een festival lijkt me heel bijzonder!

  Beantwoorden
 • 29 mei 2016 om 11:00
  Permalink

  Pinkpop! Heerlijk. Hier hetzelfde verhaal. Vanaf mijn zestiende. Eerste keer alleen een dag en vanaf het tweede jaar naar de camping. Nu ga ik al jaren niet meer hoor, maar het was wel genieten. Ik had de line up nog niet gezien. Skunk Anansie! Gaaf! Die heb ik dus een jaar of 20 geleden gezien op Pinkpop. Zij deed nog een nummer samen met K’s Choice toen. Was een superoptreden. Bastille vind ik erg goed. Lianne La Havas ook en James Morrison…. Zalig! Hij is live ook altijd erg leuk om te zien. Jammer dat ze tegenwoordig nog zo weinig uitzenden op tv. Vroeger kon je de hele dag kijken.

  Beantwoorden
  • 29 mei 2016 om 11:07
   Permalink

   Jaaaa Skunk Anansie met K’s choice heb ik toen ook gezien! Skunk is best regelmatig geweest op PP. Maar blijft wel gaaf.
   Echt hele goede bands en optredens gezien in al die jaren, had het nooit willen missen :-).
   Wie weet heb ik weleens naast je gestaan haha ;-). Leuk!

   Beantwoorden
  • 29 mei 2016 om 11:11
   Permalink

   Wat leuk dat je man naar Pinkpop gaat. Zal vast leuk zijn, tenminste….ik heb het nog nooit een keer niet leuk gevonden. Mooi cadeautje! Veel plezier voor hem en nichtje. Appelpop, ook wel eens van gehoord maar nog nooit geweest. X
   lichtophethart onlangs geplaatst…Pinkpop en andere festivalsMy Profile

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: