Help portemonnee kwijt

Help portemonnee kwijt

Waar is mijn portemonnee?
Ken je dat nare gevoel dat opkomt als je merkt dat je je portemonnee niet meteen 1 2 3 ziet?
In de tas? In mijn jaszak? Boven dan? Nee dus. Zucht, je buik draait even een keer om. Nog eens goed kijken. Je loopt naar de auto want daar zal hij vast liggen. Je kijkt onder alle stoelen. Maar nee, niets! Zucht! In kastjes zoeken, in laatjes kijken. Nog niets. Je voelt je steeds onrustiger worden. Voor de derde keer loop je alles nog eens na. Vraagt je partner, je kinderen. Niets, niets en nog eens niets.
‘Rustig blijven’,  zeg je tegen jezelf, ‘denk even goed na’. Waar heb ik hem het laatst gehad? Alles passeert de revue.
Komt het je bekend voor ?

Denk denk en de wat als gedachten
Ik had het dus gisteren. We wilden net gaan zwemmen met de kinderen en ik wilde mijn portemonnee pakken uit mijn tas. Oeps geen portemonnee. Golf door je buik. Nee dat kan niet, kijk nog eens goed Diana. Maar helaas in geen velden of wegen een portemonnee te bekennen. Tien keer die tas op de kop, je kent het wel. En dan ontstaat de situatie zoals ik hierboven beschrijf. Ik dacht; hij moet hier in huis zijn of heb ik hem toch bij Jumbo laten liggen? In mijn beleving was ik daar gisteren het laatst geweest. Maar de Jumbo ging pas open om 12 uur. Dus toch maar besloten om eerst te gaan zwemmen. Ik heb me proberen te ontspannen en de gedachten aan WAT ALS even opzij te zetten.Want zoals wel meer mensen zullen herkennen heb je dus vaak alles in je portemonnee zitten. Rijbewijs, id-kaart, pasjes, wat contant geld, enz . Als je dat allemaal zou moeten gaan vervangen word je niet vrolijk. Maar goed eerst zwemmen dus.

Ineens is daar dan het heldere moment
We kwamen thuis van het zwemmen en meteen begon mijn buik weer verder met tollen. Denk, denk, denk. En ineens leek ik Wickie de Viking wel! (Voor de wat oudere lezers onder ons: Wickie is een tekenfilmserie uit  1974-1975  en als Wickie met zijn vinger langs zijn neus wreef dan had Wickie en top idee of een oplossing. En ja ineens wist ik het! De jumbo was niet de laatste winkel , ik was nog elders geweest en die tas met spulletjes had ik in de woonkamerkast gehangen. Ik ben meteen gaan kijken en gelukkig, hij lag inderdaad in die tas.Wat een opluchting kan een mens dan ervaren en voelen. Dan smaakt je kop koffie meteen een stuk beter.
Wel weer een leer voor de volgende keer. Beter opletten en niet alles in de portemonnee doen. Want als het anders was afgelopen dan……

Wiki-de-Viking idee

Eerlijkheid duurt het langst
Ik moest vandaag even terug denken aan de keren dat ik zelf een Portemonnee heb gevonden. Een keer op straat, een keer in een winkelwagentje en een keer in een winkel op een schap tussen de artikelen. Doordat er gelukkig papieren in zaten met gegevens kon ik ze alle keren netjes terug bezorgen bij de eigenaar. En als je dan ziet hoe dankbaar en blij mensen zijn als je ze belt of de portemonnee of autopapieren terug bezorgt. Ik ben er van overtuigt dat je dat in je Karma terug krijgt. Wie goed doet goed ontmoet . Ik ben namelijk zelf ook 3 keer in mijn leven echt mijn portemonnee kwijt geraakt en wat denk je…. ja juist ik kreeg ze alle drie de keren ook netjes terug inclusief het geld wat er nog in zat. Eerlijke mensen, ze bestaan nog steeds.

portemonnee kwijt

Ben jij wel eens je portemonnee kwijtgeraakt of heb je er wel eens een gevonden?

22 gedachten over “Help portemonnee kwijt

 • 15 mei 2016 om 20:25
  Permalink

  Pfff wat een zenuwengedoe en je blijft er maar over bezig en die buik maar golven haha.
  Herkenbaar hoor! Ik raak de laatste tijd ook van alles kwijt, maar ik geef gewoon mijn huis de schuld. En.. als het huis iets wegmaakt geeft het dat ook wel weer terug!
  Tot nu toe nog steeds alles teruggevonden, behalve mijn lievelings-pincet.. denk dat ik dat ergens anders ben verloren.. X
  Regenboogvlinder onlangs geplaatst…STAPUIT #15My Profile

  Beantwoorden
  • 15 mei 2016 om 23:46
   Permalink

   Schei uit het is afschuwelijk! Ja echte golven het is net een dagje strand maar dan anders;) Haha wat een goeie je huis de schud geven. Ga ik ook doen.Wie weet komt die pincet ooit ook nog eens boven water .

   Beantwoorden
 • 15 mei 2016 om 11:20
  Permalink

  Oh god ja, die paniek ken ik! Wat fijn dat je je portemonnee hebt gevonden.
  Ik heb zelf nog nooit een portemonnee gevonden maar ik zou deze zekerweten terugbrengen naar de eigenaar (of naar het politiebureau mocht ik de eigenaar niet kunnen traceren).
  Mijn portemonnee is ooit eens gestolen, alleen het vreemde is dat ik een week erna per post al mijn spullen terug kreeg (pasjes, foto’s), maar niet het geld wat erin zat. Liefs.x

  Beantwoorden
  • 15 mei 2016 om 23:43
   Permalink

   Wat heerlijk toch om die verhalen te lezen van toch best veel mensen die iets kwijt raken maar het ook weer netjes terug krijgen. Mooi! Ja erg he die paniek dat akelige buikgevoel.Het geld is natuurlijk erg als je dat kwijt bent maar vaak zijn alle pasjes en legitimaties, veel erger. Alles moet dan weer opnieuw aangevraagd worden een hele rompslomp en dat kost pas veel geld. Zover ik me kan herinneren moet je ook nog eerst aangifte doen. Ppf moet er niet aan denken.

   Beantwoorden
 • 14 mei 2016 om 14:09
  Permalink

  Ooit verloor ik mijn portemonnee toen ik rond 03.00 uur terug naar huis fietste na een avondje stappen. Ik miste m’n portemonnee pas toen ik werd gebeld door degene die ‘m ’s ochtends op straat had gevonden. Ik heb die knul een ‘vindersloon’ gegeven want ik was zó blij dat ik ‘m terug had!

  Een paar jaar geleden wilde ik bij de kassa van de supermarkt m’n portemonnee pakken om te betalen. En wat denk je… onvindbaar! Ik kreeg het Spaans benauwd want ik wist zeker dat ik m’n portemonnee mee naar binnen had genomen. Toen ik bij de bedrijfsleider navroeg of iemand een portemonnee had afgegeven, bleek een andere klant deze tussen de appels te hebben gevonden en netjes te hebben ingeleverd. Hij had zich alleen niet bekend gemaakt, dus ik kon hem niet bedanken.

  Ik heb ooit bewust een portemonnee in een felle kleur gekocht. Mijn werktas heeft doorgaans een zwarte voering en die tas zit altijd zó vol, dat ik een zwarte portemonnee daarin gewoonweg niet meteen kan vinden. Hoe vaak ik al niet gedacht heb dat ik m’n portemonnee kwijt was terwijl-ie gewoon in m’n tas zat… zucht… Een knalroze exemplaar valt wél op! 😉
  Polly onlangs geplaatst…Lang weekendMy Profile

  Beantwoorden
  • 15 mei 2016 om 23:39
   Permalink

   Ow Polly geweldig deze verhalen.Dat wil ik dus ook gaan doen een portemonnee met felle kleuren of een felle kleur. Mijn tas is ook zwart en de binnenkant ook met 500 binnenvakjes dus ga maar zoeken naar zwart op zwart. Het zweet breekt je dan uit. tas weer op de kop haha. ik laat je weten als ik er een heb en of het helpt.

   Beantwoorden
 • 12 mei 2016 om 09:13
  Permalink

  Ik geloof ook in Karma en ik ben zelf ook ooit een keer portemonee kwijt geraakt en terug gekregen. Ik was ook zo dankbaar. Soms hebben wij zo haast en willen alles snel doen dat wij de grip op onze doen en laat kwijt raken. Als wij mindfulness leven, slow leven zullen we ook wat minder kwijtraken. Ik bedoel mijzelf, maar als moeder is het makkelijker gezegd dan gedaan. 😉

  Beantwoorden
  • 15 mei 2016 om 23:36
   Permalink

   Oja mee eens! Haast jagen snel sel en dan…oeps …. waar is mijn…….Karma zeker weten. En ook zeker weten bij een mindfulness leven dat je veel minder snel iets kwijt bent.

   Beantwoorden
 • 10 mei 2016 om 19:35
  Permalink

  Ik was een paar weken terug mijn usb met blog artikelen kwijt. Hele huis op zijn kop gezet. De kinderen de schuld gegeven hahaha en ineens kreeg ik dat wicky moment en bedacht ik dat ik vanalles in de prullenbak had gegooid. Snel gekeken, ja hoor, had ik hem per ongeluk weggemieterd. pffff gelukkig op tijd kunnen herstellen.

  Beantwoorden
  • 15 mei 2016 om 23:34
   Permalink

   Oei dat is ook weer zoiets een usb stick mijn god ook de schrik van je leven. En helemaal als er hele belangrijke dingen op staan. Wat een verhaal zeg maar wat fijn dat de stick terecht is.Haha moest wel lachen dat ook JIJ van die wicky momenten hebt. Heerlijk ! x

   Beantwoorden
 • 10 mei 2016 om 17:47
  Permalink

  Een keertje ben ik mijn volledige tas een keer vergeten in een winkel. Gelukkig heb ik ze ook terug gekregen. En dan ben je echt wel heel blij, dat er toch nog eerlijke mensen bestaan.
  Zelf ook al een portemonnee gevonden. Netjes afgegeven in het politiekantoor.

  Beantwoorden
  • 15 mei 2016 om 23:32
   Permalink

   Ow echt? De hele tas nog wel. ppfpff dat is echt schrikken! Zo fijn als een eerlijke vinden de tas terugbezorgd.

   Beantwoorden
 • 10 mei 2016 om 16:16
  Permalink

  Ooohhh dit klinkt zo herkenbaar! Ik ben dan meestal niet m’n portemonnee kwijt, maar m’n telefoon. Ik ben dan altijd erg bang dat ik ‘m ergens verloren ben, of dat ‘ie gejat is. Meestal ligt ‘ie dan gewoon tussen de bank, of in een tas. De stress alleen die erbij komt kijken is niet erg gezond, haha! 🙂
  Loene onlangs geplaatst…De perfecte zomer foundation: Balea Soft and Clear make-upMy Profile

  Beantwoorden
  • 15 mei 2016 om 23:31
   Permalink

   Haha de telefoon kwijt oja dat is ook zoiets leuks.Dat valt hier mee die is meestal wel binnen handbereik. En het is soms handig je nummer even te bellen waar klinkt de beltoon maar dan moet de foon natuurlijk wel aan staan;)

   Beantwoorden
 • 10 mei 2016 om 11:30
  Permalink

  Wat een heerlijk verhaal. Sorry Diaan☺
  Ik ken dat gevoel zeker ja alleen niet met mijn portemonnee.
  Ik heb me weleens afgevraagd stel dat ik een portemonnee vindt wat zou ik dan doen. Maar denk dat ik me nooit meer prettig zou voelen als ik hem zou houden.
  Ik ben zeker van het motto eerlijk duurd het langst. Dussss ja ik gaf hem terug!!
  Maar heerlijk hè Diaan die opluchting “ik heb hem”

  Beantwoorden
  • 15 mei 2016 om 23:30
   Permalink

   Haha ja erg he Marijke 😉 Ja je wil niet weten het gevoel wat dan opkmt als je HEM weerziet liggen. Zo blij ben je dan. X

   Beantwoorden
  • 15 mei 2016 om 23:24
   Permalink

   Gelukkig maar ! Houden zo zou ik zeggen. Misschien een vast plekje voor je sleutels dat hebben wij ook alleen is het wel een kunst om ze ook op dat vaste plekje neer te leggen;)

   Beantwoorden
 • 9 mei 2016 om 22:09
  Permalink

  Ha, herkenbaar verhaal ja! Toevallig dit weekeinde… hele huis afgezocht, twee tassen ondersteboven gekeerd, niks! Tot ik vanochtend met de fiets naar m’n werk ging, mijn tas in de fietstas wilde stoppen en heeeee: daar was dus mijn portemonnee, in de fietstas! (En nee: niet omdat ik als laatste een boodschap op de fiets had gedaan, maar omdat ik LOPEND naar het wijkwinkelcentrum was gegaan, rugzak mee, die vol boodschappen in de garage had neergezet – waar de meeste spullen bewaard worden – en bovenop de boodschappen lag de portemonnee en die wilde ik “even” ergens anders neerleggen…. zucht. Zo raak ik dus continu van alles kwijt. Dat ik “even” iets op een volstrekt onlogische plek parkeer. Maar ik geloof ook in karma en heb inderdaad ook de ervaring van spullen eerlijk terugkrijgen, en -geven dus ook…. 🙂

  Beantwoorden
  • 9 mei 2016 om 22:27
   Permalink

   Dat meen je niet!Het is jou dus ook overkomen dit weekend.En nog wel in je fietstas. Ik kan me voorstellen hoe het gegaan is. Je schrikt he zo onrustig wordt je ervan. Fijn om te lezen dat het ook goedgekomen is bij je Anuscka. Haha ja dingen op onlogische plekken herken ik ook! De kinderen zeggen wel eens HU? wat doet DIT nou weer in de koelkast?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: