Naar de bergen of de zee

Naar de bergen of de zee

Wie gaat er mee naar de bergen en de zee?
Even een denkbeeldig uitstapje. En omdat ik nooit kan kiezen ga ik gewoon naar alle twee.
Ik hou erg van de bergen. Al sinds klein kind kwam ik vaak in Oostenrijk. Soms 2 keer per jaar. In de afgelopen 3 jaar ben ik helaas niet meer kunnen gaan en ik mis de bergen soms echt.
Ik hou ervan om er te wandelen  en om te genieten van de prachtige uitzichten. Ik vind er altijd heel veel rust.
Maar ook van de zee kan ik erg genieten. Heerlijk om te wandelen langs het strand of om in de zomer een dagje strand ervan te maken. Een aantal keren ben ik aan de Middenlandse zee geweest in Zuid-Frankrijk. En hoewel ik erg onder de indruk ben van de mooie blauwe zee en het landschap daar kan ik ook genieten van een dagje Noordzee. Vooral als Diana er zo lekker rondspringt 🙂

Naar de bergen of de zee Naar de bergen of de zee

Zee of bergen?
Die vraag krijg ik weleens. Als je mocht kiezen zou je dan kiezen voor de zee of de bergen?
Een moeilijke vraag want ik hou van allebei. Maar als ik echt moést kiezen zou ik toch kiezen voor de bergen. Misschien omdat ik daar vaker ben geweest dan bij zee, maar ook omdat ik in de bergen toch iets meer tot rust kom, me verbonden voel met de natuur om me heen en erg van wandelen en de stilte hou die je boven in de bergen ervaart. Ook een beetje uitdaging om de top te bereiken kan ik leuk vinden.

Naar de bergen of de zee  Naar de bergen of de zee

Wens
Mijn wens is om een keer een wandeling in de bergen te maken die van hut naar hut gaat. Overnachten in een hut en de volgende dag weer verder gaan. Ook zou ik enkele kruisen waar mijn opa ooit geweest is, en daar prachtige dia’s van heeft gemaakt, willen bereiken. Dat zou best een uitdaging zijn want dat waren geen gemakkelijke tochten.
Ik ben één keer vanaf een hut (we hadden al enkele uren gelopen) alleen verder gegaan, nog een stuk hoger, tot aan het kruis boven op de berg. Dat was nog een uur doorwandelen tot 1765 meter. Geen gevaarlijke tocht maar ik vond het een mooie ervaring om het alleen te doen!

  Naar de bergen of de zee  Naar de bergen of de zee

Foto’s
Voorlopig zullen de bergen waarschijnlijk nog even moeten wachten. Dus ik geniet nog maar even van de foto’s.
We willen een keer met de kinderen op vakantie naar Oostenrijk. Er zijn veel leuke dingen voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld met een gondel of treintje een berg omhoog gaan en eenmaal boven zijn er echte kinderparadijzen te vinden. Zo is er in Ellmau bijvoorbeeld Ellmi’s Zauberwelt en in Waidring is er Triassic park. Beiden plekken liggen in Tirol.

Naar de bergen of de zee Naar de bergen of de zee

Ermee opgegroeid
Senne is regelmatig mee geweest naar Oostenrijk en heeft al vele mooie plekken mee mogen bewonderen. Naast zwemmen, rodelen, speelparken en klammen bezoeken heeft ze al veel meegewandeld, wat ik mooi vind om te zien. Ze doet het toch maar “even” en het kost best wel wat doorzettingsvermogen. Maar met wat creativiteit (zowel van haarzelf of van mij) en vrolijkheid onderweg kun je een heel eind komen. 🙂

Naar de bergen of de zee  Naar de bergen of de zee

Gaan jullie wel eens naar de bergen of naar zee? Wat trekt je het meest?

8 gedachten over “Naar de bergen of de zee

 • 5 april 2016 om 08:45
  Permalink

  Al ben ik dol op berg beklimmen, ik kies iedere keer toch voor zee en strand. Lief eiland. Je wil van hut naar hut gaan dat klinkt avontuurlijk.

  Beantwoorden
 • 4 april 2016 om 22:11
  Permalink

  Als kind ging ik met mijn ouders altijd naar Texel. Als de zee dan wild was héérlijk joh lekker door die golven duiken. Ik heb het idee dat de zee helemaal niet meer zo wild is als in mijn jeugd.
  Toen onze kinderen klein waren gingen we ook naar zee Italië en Spanje. Voor kids is er natuurlijk niks leukers.
  De bergen vind ik echt heel mooi als we met vakantie daar doorheen rijden, ik zoek ze niet speciaal op. Nou oké voor de wintersport dan wel natuurlijk.
  Wat ik wel super mooi vond was onze vakantie in Noorwegen die bergen en dat water echt prachtig.
  Strandvakanties doen wij niet meer sinds de kinderen niet meer meegaan op vakantie.
  Ik heb eigenlijk geen speciale voorkeur!!

  Beantwoorden
 • 4 april 2016 om 20:26
  Permalink

  Moeilijke keus! Maar ik geloof dat de bergen winnen. Is een veel meer aardende energie dan aan zee. Water is voor mij meer gevoel, dingen kunnen laten stromen… ook fijn (en we gaan ook niet voor niets in Denemarken aan zee wonen), maar bergen, ja…. Super om in de bergen te zijn, maar ik zit me nou af te vragen of ik in de bergen zou willen wonen, en dat dan geloof ik weer niet. Hm. Vreemd…

  Beantwoorden
 • 4 april 2016 om 10:55
  Permalink

  De bergen hebben een magische aantrekkingskracht op mij. Ik voel mij altijd zo klein als ik aan de voet van een berg sta. Ik vind het dan ook een hele uitdaging als ik daar kan gaan wandelen. Heerlijk die rust die het uitstraalt en genieten van het wild.

  Beantwoorden
 • 4 april 2016 om 09:13
  Permalink

  Ik ga eigenlijk altijd naar de zon op vakantie, zee dus. Maar de Bergen lijkt me ook wel eens leuk maar ik wil zelf niet zo’n eind rijden dat vind ik te ver dus als je dan toch het vliegtuig pakt dan maar naar een zon-zekere bestemming 🙂

  Beantwoorden
 • 4 april 2016 om 09:05
  Permalink

  Als ik mocht kiezen koos ik de zee. Ik vind die altijd zo indrukwekkend. Bergen vind ik vooral erg in de weg staan.

  Beantwoorden
 • 4 april 2016 om 08:08
  Permalink

  Nee ik ben nog nooit echt in de bergen geweest.
  Op Corfu wel en daar is ook wel gebergte maar is wel iets anders dan Oostenrijk of Zwitserland ofzo.
  En ik vond het daar al eng met die haarspeldbochten…brrrrr
  Zee vind ik heerlijk……maar helaas kom ik ook daar bijna nooit.

  En nu zie ik de site gelukkig weer goed!
  Liefs,Marga

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: