Hoera het is lente

Hoera het is lente

Hoera het is lente
Eindelijk is het dan zover. Atronomisch gezien dan, het is lente.
De lente is het enige seizoen waar zowel Diana en ik erg naar uitkijken. Natuurlijk, alle seizoenen hebben hun charmes maar de lente heeft nét even iets speciaals. We worden er heel vrolijk van.

Alles weer tot bloei
Alle planten en bloemen komen langzaam weer tot leven. Je ziet knopjes verschijnen en narcissen en tulpen e.d. komen tevoorschijn. De bloesem aan de bomen vinden we altijd heel erg mooi. Alles wordt langzaam groener en krijgt kleur. De dagen worden langer, en dus is er meer licht en je hoort de vogels weer fluiten.
Beter weer is (meestal) in aantocht en daar zijn we na de herfst en winter heel blij mee.
Vooral afgelopen winter had ik erge moeite met de kou.

Hoera het is lente

Dag en nacht even lang
De lente begint, astronomisch gezien, als de dag en de nacht even lang zijn. Deze lentenachtevening vindt plaats rond 20 maart op het noorderlijk halfrond. Vandaag dus!
De lente eindigt als de zon het hoogste aan de hemel staat, dat is rond 21 juni. De zomerzonnewende.
Het woord lente is een afleiding van lang en heeft betrekking op het lengen van de dagen.
In de nacht van 26 op 27 maart 2016 gaat ook de klok weer een uur vooruit, naar zomertijd. Oké een uurtje korter weekend maar wel nóg langer licht buiten.
De meteorologische lente begint op 1 maart en duurt tot 1 juni.

Meer naar buiten
In de lente merken we dat de kinderen weer meer buiten gaan spelen en ook langer buiten kunnen zijn en dat is fijn, zeker na schooltijd en huiswerk maken. Dan is er meer tijd om buiten te zijn.
We krijgen zelf ook steeds meer zin om dingen te ondernemen en naar buiten te gaan.
En dan zijn er nog de feestdagen in de lente: Pasen en Hemelvaart en Pinksteren. Voor de kinderen is vooral Pasen heel leuk. Maar ook met Hemelvaart en Pinksteren zijn er vrije dagen en vaak leuke dingen te beleven. Festivalletjes vinden weer plaats en vaak hebben we geluk en is het mooi weer.
Naar kleine festivalletjes gaan de kinderen gewoon mee en ze vermaken zich prima.

Hoera het is lente

Wij hopen in de lente weer lekker te kunnen gaan fietsen en wandelen, buiten zitten in de tuin en genieten van alle planten en bloemen die we geplant hebben. We zijn benieuwd of alles uit komt.

Wat vinden jullie fijn aan de lente? 

13 gedachten over “Hoera het is lente

 • Pingback: Klok terug zetten 2016 - Licht op het Hart

 • 21 maart 2016 om 12:39
  Permalink

  Ik kijk ook altijd uit naar de lente… en in de zomer niks geen warme zware jassen meer maar luchtige kleding. Tweede Paasdag zijn er AH boeren die een open dag houden, misschien ga ik er wel naartoe. Koeien zijn zulke mooie dieren en lammetjes, zo lief.
  Ik hoop dat ik nu eens geen last heb van voorjaarsmoeheid…maar ach, ik ben eigenlijk altijd wat moe 🙂
  Babs onlangs geplaatst…Eqology- anti-aging en schoonheid van binnenuitMy Profile

  Beantwoorden
  • 21 maart 2016 om 23:25
   Permalink

   Wat leuk die open dag van AH boeren. Nu ik het lees…ik geloof dat ik daar reclame oid van heb gezien op tv. Wellicht een leuk idee voor 2e paasdag. Zeker als het lekker weer wordt. Dan kriebelt het echt om naar buiten te gaan en koeien en lammetjes zijn altijd lief&leuk .
   Hopelijk geen voorjaarsmoeheid!

   Beantwoorden
 • 21 maart 2016 om 09:42
  Permalink

  Alleen door de titel van het artikel heb ik al zin in. Helaas als ik naar buiten kijk, dan moet ik even geduld hebben voor de lente. Beter weer, de bloesem, bloemen en langere dagen. Ik heb zin om naar het strand te gaan.

  Beantwoorden
  • 21 maart 2016 om 23:26
   Permalink

   Nog even geduld inderdaad. Ik keek na het lezen van je bericht daarstraks naar buiten en dacht aan je…nog even volhouden :-). Spring is in the air….somewhere. Heerlijk het strand. We willen al 3 jaar gaan maar het lukt nooit echt dus wie weet dit voorjaar of in de zomer een keer.

   Beantwoorden
  • 21 maart 2016 om 09:33
   Permalink

   Ja best wel bijzonder. Mijn opa hield vroeger via teletekst altijd de tijden bij van zonsopkomst en zonsondergang. Die schreef hij op en dan maakte hij een grafiek. Als hij op vakantie ging moest ik het 1 of 2 weken overnemen en zo kon je heel mooi zien hoe de dagen langer en korter worden. Haha, wel een leuke herinnering nu ik eraan terug denk. Zeker, bijzonder!

   Beantwoorden
 • 20 maart 2016 om 22:45
  Permalink

  Ja heerlijk de lente. Iedereen komt weer lekker naar buiten en trekt er weer op uit. De natuur die weer in bloei komt alle jonge dieren die weer geboren worden. Heerlijk allemaal!!
  Wij hebben voor de 3e zomer geen tuin meer maar een heerlijk ruim balkon dus we verheugen ons daar weer op. Plantenbakken weer vullen, bbq aan en genieten!!
  En weer kleurige kleren aan ook weer fijn toch……althans ik hou daar wel van.
  Kortom……..we gaan weer genieten van de lente!!

  Beantwoorden
 • 20 maart 2016 om 17:35
  Permalink

  Heerlijk de lente inderdaad!
  Alles wat weer in knop komt, gaat bloeien, de frisgroene bladeren aan de bomen…de lammetjes die vrolijk rondspringen in de wei…
  Marga onlangs geplaatst…WeekmenuMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: