Herinneringen van toen

Herinneringen van toen
Links Diana rechts Ellis

Herinneringen van toen
Daar staan ze, op zolder. Twee dozen. Eén doos is van haar en de andere is van mij.
Haar doos is licht roze, zo licht dat het bijna gebleekt lijkt. Mijn doos is bruin.
Ik zet beide dozen naast elkaar en ga op mijn knieën ervoor zitten.
Het is haar doos die ik als eerste open.

Ik pak het eerste stapeltje eruit.
Foto’s van toen ze klein was. Ik schat een jaar of 8. Net zo oud als onze kinderen nu zijn.
Ik bekijk foto voor foto maar kan mijn blik steeds moeilijk afwenden van de foto die ik in mijn handen heb.
Ze heeft lang haar. Heel lang haar, tot op haar onderrug komt het. Af en toe zit er een foto in sepia kleur bij en daardoor kan ik zien dat ze midden blond haar heeft. Dat is wel grappig omdat ze nu heel donkerbruin haar heeft.
Ze staat op de foto met haar moeder, haar vader, een neefje, een oma en opa.
Dan zie ik de baby foto’s. Zij met haar moeder, op de arm, in een badje. En als ik goed naar dat kleine, lieve babygezichtje kijk dan zie ik dat zij het is. Hetzelfde mondje, dezelfde ogen.
Ook op de kinderfoto’s herken ik haar duidelijk. Weliswaar een boller gezicht dan nu, maar ik zie dat zij het is.
Er zijn foto’s waarop ik kan zien dat ze op haar moeder lijkt. Ze heeft duidelijke trekken van deze vrouw die ik helaas nooit echt heb leren kennen. En hoewel ik haar nooit heb leren kennen leeft ze nog steeds voort. In verhalen, in de dagboekjes die we gelezen hebben en op cassettebandjes met haar stem erop. Grapjes die zij vertelde in dat dagboekje en op die bandjes herhalen we hier regelmatig.

Herinneringen van toen
Links Diana en moeder. Rechts Ellis en moeder.

Ik blader verder door de foto’s. Ze wordt ouder. Ik zie jaren 80 kapsels en hippe kleren. Nou ja, hip voor die tijd dan :-).
Er komen veel mensen voorbij, ik ken ze niet allemaal. En veel katten. Vakanties, de kermis en ga zo maar door.

Begin jaren 80 ben ik zelf geboren. Misschien wel terwijl zij op de kermis liep. Of op vakantie was. Een gek idee is dat eigenlijk.
Ik pak mijn eigen doos erbij. Mijn foto’s zitten in albums dus ik kan redelijk op volgorde kijken.
Ik zie een baby die zo klein is dat de knieën van het pakje dat ze aanheeft bij haar voetjes uitkomen. Ik zie foto’s van 4 generaties, nog meer opa’s en oma’s, een nieuw huis, zwembadjes en fietsjes.
Mijn haar was niet lang. Nee, juist kort. Pas later was het lang, maar nooit tot op mijn onderrug. Dat wenste ik wel vaak, maar het is nooit gelukt om ze zo lang te laten groeien.

Herinneringen van toen
Links Diana. Rechts Ellis.

Ik begin foto’s van haar en van mij bij elkaar te leggen. Naast elkaar en onder elkaar.
Ik zoek een foto van haar waarop ze ongeveer even oud is als ik op een foto van mezelf.
En wat ik zie zijn leuke gelijkenissen.
Zij en ik, alsof tijd niet bestaat.
We delen hier enkele momenten met jullie. Diana staat links op de foto’s en ik rechts.

Herinneringen van toen Herinneringen van toen

Herinneringen van toen Foto's uit de oude doos
Herinneringen van toen  Herinneringen van toen

If it’s meant to be it will find it’s way

Herinneringen van toen

22 gedachten over “Herinneringen van toen

 • 26 maart 2016 om 20:59
  Permalink

  Wat mooi, dezelfde soort foto’s zo naast elkaar…. Prachtig! Leuk om op zo’n manier door foto’s heen te bladeren en dezelfde dingen te zien van elkaar. <3

  Beantwoorden
  • 3 april 2016 om 00:32
   Permalink

   Ja grappig he ! We zaten zo eens te bladeren en zagen ineens zoveel overeenkomsten dat we zelf een beetje moesten lachen en er maar een blog over hebben geschreven.

   Beantwoorden
 • 26 maart 2016 om 10:26
  Permalink

  Wat een mooi artikel. Bijzonder dat jullie dezelfde soort foto’s hebben. Ik vind het ook heerlijk om door foto’s van mijn kindertijd te bladeren. Helaas hebben we maar 1 zwart-wit foto van mijn man van toen hij klein was.
  Margriet onlangs geplaatst…Hoera een meisje!My Profile

  Beantwoorden
  • 26 maart 2016 om 14:10
   Permalink

   Dankjewel. Ja, super leuk om door oude foto’s te bladeren. Vooral de foto’s van Diana vind ik erg mooi om te zien (die van mezelf ken ik inmiddels wel). jammer dan je man maar 1 foto heeft, maar ja…het is er toch 1 zullen we maar zeggen ;-). x

   Beantwoorden
 • 25 maart 2016 om 10:38
  Permalink

  Hoe ouder ik word, hoe vreemder ik het vind, al die herinneringen… Soms zijn herinneringen heel ver weg en soms zijn diezelfde herinneringen opeens weer heel dichtbij. Zoals je zegt, het lijkt wel alsof tijd niet bestaat.
  Mooi om deze kinderfoto’s van jullie te zien.
  sunny mama onlangs geplaatst…IK KNIJP ER EVEN TUSSENUIT…My Profile

  Beantwoorden
  • 26 maart 2016 om 14:11
   Permalink

   Ja inderdaad Sunny, soms lijkt het ver weg (of zelfs even ‘vergeten’) en soms lijkt het zó dichtbij. Dan ga ik alweer nadenken over tijd…want wat is tijd dan…Maar goed, hoe dan ook, leuk om terug te zien allemaal!

   Beantwoorden
 • 25 maart 2016 om 09:39
  Permalink

  Wat super leuk, ook omdat je gelijksoortige situaties naast elkaar geplaatst hebt.
  Eergisteren had ik weer het babyboek van mijn zoon gepakt, ik zocht een foto voor mijn happiness tag. Ik blader ook altijd zo graag door memory lane, veel oh’s en ah’s als ik die foto’s weer zie.
  En droomde die nacht ook dat Tom weer klein was.

  Ik wens jullie alvast fijne Paasdagen toe!
  Babs onlangs geplaatst…Review! Balvi Friends peper- en zoutstelMy Profile

  Beantwoorden
  • 26 maart 2016 om 14:13
   Permalink

   Bladeren door memory lane…mooi gezegd! Het blijft leuk om terug te kijken en ik ben ook blij dat we foto’s hebben van vroeger. Zou ik van moeten leren want hoeveel foto’s ik ook heb van mijn eigen kids….ik zou ze écht meer in moeten plakken…Het is zó leuk voor later! Fijne Paasdagen Babs! xxx

   Beantwoorden
  • 26 maart 2016 om 14:14
   Permalink

   Wat leuk! Ja, dat idee van foto’s naast elkaar leggen en vergelijken ontstond eigenlijk vanzelf. Ik zag een foto van Diana en dacht: hee, zo’n foto heb ik ook! Heel leuk dat jullie zo’n boekje gekregen hebben!

   Beantwoorden
 • 25 maart 2016 om 05:15
  Permalink

  Ach gossssssssssss, wat ontzettend leuk met die schattige foto’s!
  En wat fijn dat jullie deze herinneringen koesteren…

  Fijne Paasdagen Diana en Ellis, voor jullie en voor jullie kinderen!
  Liefs,Marga
  Marga onlangs geplaatst…WeekmenuMy Profile

  Beantwoorden
 • 24 maart 2016 om 23:24
  Permalink

  Smullen dit hoor. Daar hou ik van foto’s……
  Ook zo leuk hé Diana meer zwart/wit foto’s en jij kleur. Generatie hihi
  Leuk!!

  Beantwoorden
 • 24 maart 2016 om 20:45
  Permalink

  Aaaaahhhh, wat een schattige kindertjes staan er op die foto’s! Echt leuk dat jullie oude herinneringen ophalen, door dozen ”nostalgie” te doorzoeken. Ik vind het niet leuk om herinneringen op te doen op de een of andere manier. De kindertijd was erg leuk, maar vind het verleden toch altijd wel moeilijk.
  Loene onlangs geplaatst…Telefoonhoesje van Telefoonhoesjestore.nl ♥ winactieMy Profile

  Beantwoorden
  • 26 maart 2016 om 14:17
   Permalink

   Jammer Loene, dat je dat niet graag doet. Misschien ooit op een dag dat je het makkelijker zult vinden…wie weet. Ondanks dat er toch wat moeilijke herinneringen zijn in allebei onze jeugd kijken we nu graag terug naar foto’s. Eigenlijk zijn het echt momentopnames he…En al die momentopnames bij elkaar vertellen toch weer een verhaal. Niet per se het verhaal van hoe het precies was, maar wel een verhaal…Waardoor het gevoel erbij ook weer leuk wordt. Ik heb nog een paar albums te gaan iig :-).

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: