Reizen maken

Reizen maken

Reizen maken een familie-ding?
Reizen maken is een ‘ding’ wat volgens mij in de genen van mijn familie zit. Geen idee of dat kan, maar zo lijkt het wel een beetje.
Mijn opa en oma gingen vroeger al veel op reis. En niet naar landen als Frankrijk of Luxemburg, nee ze gingen naar Peru en andere oorden die in die tijd nog niet zo toeristisch waren.
Elke keer als ze ergens waren kreeg ik een kaart uit dat land en als ze terug waren hadden ze vaak een souvenir voor me meegenomen. In hun huis vond je ook allemaal voorwerpen uit verschillende ver-weg landen zoals maskers, stenen, beeldjes.
Het leek me als kind al geweldig om zoveel van de wereld te kunnen zien.
Enkele neven en nichten van mij uit deze familie lijn bevinden zich regelmatig in het buitenland. Ze trekken rond, gaan op vakantie of wonen er zelfs. En dan ook in landen als Peru of een of ander Aziatisch land. Mooi vind ik dat.

Naar het buitenland
Tijdens de middelbare schooltijd wilde ik graag naar het buitenland.
Ik wilde ook graag ontwikkelingswerk gaan doen, zoiets als voor war child werken bijvoorbeeld. Of meehelpen bij het opbouwen van dorpen. Mensen helpen in andere landen.
Maar ik durfde de stap nooit te nemen en later “liep” het leven nu eenmaal anders.

Reizen maken

Op vakantie en landen die ik gezien heb
Ik ben wel altijd op vakantie gegaan en heb toch al wat plekken op de wereld mogen zien.
Ik hou echt erg van reizen (oke, minder van vliegen, maar ja) en plekken ontdekken, ervaren, leren over andere culturen en geschiedenis van landen en genieten van mooie natuur. Natuurlijk is een dagje strand ook heerlijk tussendoor.
In onze vakanties, waar ik echt veel waarde aan hechtte want ik vond het zó fijn, gingen we bijvoorbeeld meerdere keren naar Oostenrijk en Zuid-Frankrijk. Ik ben in Turkije, Egypte, Spanje, Zwitserland en Italië geweest. In Kroatië en in Thailand. Ook ben ik in een aantal prachtige steden geweest zoals Parijs, Londen, Rome.
Elk land had wel iets bijzonders. Vooral Thailand heeft grote indruk op me gemaakt en ik ben dankbaar dat ik die reis heb kunnen maken.

Reizen maken

Op mijn lijstje
Reizen die ik nog zou willen maken? Eigenlijk heel veel. Maar bovenaan op mijn lijstje staan het eiland Reunion, Australië, Canada en Amerika.
Naar Oostenrijk en Zuid-Frankrijk ga ik ook nog steeds heel graag.

Reizen maken

De mooiste reis
Omdat het leven soms heel anders gaat, schiet het reizen of op vakantie gaan er weleens bij in. We zijn vorige zomer met de kinderen naar Duitsland geweest en dat was ook leuk. Of het dit jaar gaat lukken om op vakantie te gaan weten we nog niet.
Ondertussen kan ik altijd lekker dagdromen over een mooie reis. Of op tv kijken naar programma’s als 3 op reis en Floortje naar het einde van de wereld. 
Ik ben dankbaar voor wat ik allemaal al heb mogen zien en ervaren, maar de allermooiste reis die maak ik samen met Diana. Waar we ook zijn.

Reizen maken

Reis jij graag? Ga je wel eens op vakantie en waarnaar toe? Welk land staat nog op je lijstje om een keer te zien?

30 gedachten over “Reizen maken

 • 15 februari 2016 om 06:39
  Permalink

  Reizen is wel iets wat bij veel mensen in de genen zit. Ze zouden het iets goedkoper moeten maken om ver te reizen, dan zou ik altijd op reis zijn. Al komt het met die benzine prijs wel goed zo te zien.

  Beantwoorden
  • 15 februari 2016 om 11:03
   Permalink

   Jaaaa goedkopere reizen inderdaad. En reizen met kinderen is al helemaal duur. Ik denk dat wij ook veel meer zouden reizen dan!

   Beantwoorden
 • 6 februari 2016 om 16:58
  Permalink

  Ik was even aan het rondlezen over het eiland Reunion, dit kende ik helemaal niet. Er wonen gewoon bijna een miljoen mensen tegenwoordig en het ziet er supermooi uit. Bedankt voor deze informatie, hier wil ik zeker nog eens naartoe.

  Beantwoorden
 • 6 februari 2016 om 13:11
  Permalink

  Het zou zomaar kunnen dat reizen een “familie ding” is. Wij gingen bijna nooit op vakantie vroeger en ik ga nu ook eigenlijk nooit op vakantie. We hebben zelf nu ook niet echt de financiële middelen om te gaan en ik heb 2 schatten van poesjes die ik niet alleen wil laten zo lang. Maar ik vind het niet zo’n ramp. Jij bent wel op erg mooie plaatsen geweest qua vakantie. Vind je foto’s erg mooi! Liefs ilona

  Beantwoorden
  • 7 februari 2016 om 02:13
   Permalink

   Dankjewel Ilona. Ik kijk ook graag terug naar de foto’s ;-). Financiën kan wel een dingetje zijn inderdaad en met huisdieren is het ook afwegen natuurlijk. Maar zolang je je goed voelt is het prima, waar je ook bent 🙂

   Beantwoorden
 • 5 februari 2016 om 13:45
  Permalink

  Reizen vind ik ook echt fantastisch! Tenminste, als het naar een leuke bestemming is, want anders blijf ik natuurlijk liever thuis 😉

  Ik merk wel dat ‘reizen’ en ‘vakantie’ dingen zijn waarvan ieder zijn eigen ‘ideaal’ heeft. Ik houd bijvoorbeeld ontzettend van kamperen, terwijl dit voor veel vrienden van mij geen ‘vakantie’ zou zijn. Zij zouden dat vreselijk vinden, terwijl ik mezelf dan weer een beetje opgesloten en beknot voel in een hotel.
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – 12 X KOOLHYDRAATARM, SLANK EN… LÉKKER!My Profile

  Beantwoorden
  • 5 februari 2016 om 23:20
   Permalink

   Je hoort veel verschillende wensen wbt de “ideale” vakantie van mensen. De een houdt van kamperen inderdaad, de ander vind een hotel fijn of een vakantiepark. En weer een ander reist graag rond. Het is maar waar je je fijn bij voelt, en daar gaat het natuurlijk om!

   Beantwoorden
 • 5 februari 2016 om 00:17
  Permalink

  Ik ben heel veel op vakantie geweest. Eerst de Griekse eilanden, Spanje, Italië, Turkije, Duitsland,
  Zuid Frankrijk en Noorwegen. Meestal een rondrit zelf met de auto.
  Toen hebben we onze eerste grote reis gemaakt naar Zuid Afrika en daar is het niet bij gebleven. We zijn er nog 2x heen geweest, Kenya en Namibië. Ook zelf rondgetrokken en Afrika heeft echt mijn hart gestolen.
  Amerika met een camper langs de parken gereden, Fred dan hoor ik zat er lekker naast te genieten. En 3x naar Bali daar hebben we ons laten rijden. Onze laatste vakantie was Bali in 2010 we zijn daar toen 7 weken geweest. Dat was de afsluiting van onze grote reizen en om te vieren dat we met pensioen waren.
  De afgelopen 5 jaar was het meer thuis of een weekendje in Nederland. We gaan nu eind mei 5 dagen naar het Sauerland. We willen nu gewoon in Nederland of Duitsland gewoon met auto erheen en daar wat rondkijken.
  Ik ben nu net begonnen om achterstallige foto’s in te plakken dus ik ben elke dag weer ff op reis. Niet alleen foto’s inplakken maar ook een reisverslag maken.

  Ik kan alleen zegge Lieve Ellis en Diana pak wat je pakken kan en stel niks uit tot later. Geniet ervan er is zoveel moois!!

  Beantwoorden
  • 5 februari 2016 om 23:22
   Permalink

   Marijke, ik ben onder de indruk van alle reizen die je hebt gemaakt! Ik zou denk ik uuuuuren naar je verhalen en foto’s kunnen luisteren en kijken. Wat een ervaringen. Mooi hoor.
   En dankjewel voor je mooie boodschap, want zo is het wel. Liefs xxx

   Beantwoorden
 • 4 februari 2016 om 20:01
  Permalink

  Heerlijk om te reizen. Ik wil nog zoveel zien 🙂 Ik kijk heer erg uit naar de paar dagen Londen die ik eind april ga maken met de kinderen en van de zomer wordt het vast weer een lekker luier vakantie op Griekenland. Het zal denk ik het laatste of 1 na laatste jaar zijn dat ik mijn dochter mee heb (zoon gaat al een paar jaar niet meer mee) en dan ben ik niet meer aan de vakanties gebonden (hoera) dan wil graag wat meer rondreizen gaan maken.

  Beantwoorden
  • 4 februari 2016 om 20:08
   Permalink

   Oh, heerlijk. Rondreizen maken. Ik kijk er nu al naar uit om dat ooit weer te kunnen doen. Er is nog zoveel te zien. Leuk, een paar dagen Londen. En Griekenland lijkt me ook erg fijn, wellicht ook met kinderen. Geniet maar van het uitkijken naar de paar dagen Londen, en van Londen zelf natuurlijk in april! Ga je met het vliegtuig?

   Beantwoorden
 • 4 februari 2016 om 19:58
  Permalink

  Ik ben niet zo’n globetrotter. Heb wel de nodige Griekse en Spaanse eilanden, delen van Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk gezien maar ben nog nooit buiten Europa geweest. Het is ook niet iets wat als eerste op mijn verlanglijstje staat als ik financieel weer boven jan ben.
  Als ik vakantie heb, kan ik heel erg genieten van thuis zijn of ’s avonds bij het naar bed gaan ineens bedenken dat ik er morgen op uit wil gaan. Dan cross ik mijn omgeving (per fiets) of het land door (per trein) op zoek naar mooie plekjes in de natuur, interessante musea of bijzondere steden. Voor mij is dat vakantie: doen waar ik zin in heb zonder al te veel te plannen. 🙂
  Polly onlangs geplaatst…Intuïtief schilderenMy Profile

  Beantwoorden
  • 4 februari 2016 om 20:11
   Permalink

   Zeker is dat al vakantie; niet gebonden zijn en doen waar je zin in hebt.
   En in eigen land is ook genoeg te zien, per trein bijvoorbeeld inderdaad. En fietsen is heerlijk en terwijl je fietst (net als bij wandelen) zie je vaak zulke mooie plekjes!

   Beantwoorden
 • 4 februari 2016 om 19:46
  Permalink

  Mijn ouders zijn echte thuiszitters…

  Voor mijn part dus geen familie-ding, want ik reis graag.

  Ik zou graag Amerika eens bezoeken en als Australië geen spinnen had, zou ik daar ook wel eens naartoe willen.

  Voorlopig staan kort bij vooral Schotland en Ierland op mijn wish list.
  Ilse van Kreanimo onlangs geplaatst…#samentegenkankerMy Profile

  Beantwoorden
  • 4 februari 2016 om 20:13
   Permalink

   O jee die spinnen in Australië was ik even vergeten. Maar ja, zo had ik ook even niet echt stil gestaan bij de kakkerlakken in Thailand. Is maar goed ook want, op Bangkok na, viel het echt wel mee met de kakkerlakken. Heb er eigenlijk geen gezien behalve in de stad.
   Schotland en Ierland, mooi ja!

   Beantwoorden
 • 4 februari 2016 om 12:44
  Permalink

  Ik zou heel graag meer willen reizen. Mijn verste reis was natuurlijk Amerika, maar dat was voor het werk van mijn man en we bleven daar 8 maanden, dus echt een vakantie was het niet. Het was gewoon even tijdelijk daar wonen. Wel veel gezien van de plaatselijke omgeving daar. Verder heb ik normandie bezich, ook heel indrukwekkend. Ik zou nog graag naar Ierland willen en Egypte.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Ik word maar niet zwanger….de rest van de wereld wel.My Profile

  Beantwoorden
  • 4 februari 2016 om 17:47
   Permalink

   Normandië is heel mooi. Ben je ook bij Mont Saint Michel geweest? Ik zou daar zo graag nog een keer naar terug willen maar nu met Diana samen.
   Wel fijn dat je in Amerika toch veel hebt kunnen zien van de plaatselijke omgeving. Het lijkt me wel een bijzondere ervaring om er tijdelijk te wonen.
   Ierland lijkt me ook heel mooi!

   Beantwoorden
 • 4 februari 2016 om 11:01
  Permalink

  Ik reis ook graag. Ik kan me erin vinden van wat je schrijft. Ik denk dat mensen horen ook eens af en toe een reis te maken om te zien dat het niet alleen je leven is, maar ook anderen. Leer daardoor te waarderen wat voor mooi leven wij hebben en vooral te genieten!

  Beantwoorden
  • 4 februari 2016 om 17:50
   Permalink

   Dat zeg je heel mooi vind ik. Ik benoem dat zelf ook wel regelmatig. Niet alleen voor ons maar bijvoorbeeld ook voor kinderen zou het een hele mooie ervaring zijn om te zien dat het niet overal hetzelfde is en vanzelfsprekend is. Dat het in andere landen anders is en ook hoe mooi de wereld is en hoe rijk aan cultuur en geschiedenis. Maar goed, die mogelijkheid moet je wel maar net hebben met kids. Maar het geldt ook voor ons zelf…Ik hoop dat ik nooit hoef te stoppen met ontdekken op dit gebied.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: