Paskamers en zelfvertrouwen

Paskamers en zelfvertrouwen

Paskamers en zelfvertrouwen
Of beter gezegd, paskamers en zelfvertrouwen dat verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Hoe ervaren jullie kleren passen in een paskamer?
Wij maakten het laatst mee en dat was ook meteen weer genoeg voor de komende jaren.
Denk je ’s morgens nog dat je er best mee door kunt, na ’s middags 1 minuut in een paskamer gestaan te hebben is van dat hele gevoel totaal niks meer over.

Spiegels en felle lampen
Eén spiegel voor me en één spiegel achter me en o ja, ook nog een spiegel in de hoek. Kun je lekker alles goed zien. Maar met goed bedoel ik dus écht goed. En dan een lekkere set felle lampen erbij en dan heb ik al heel snel meer dan genoeg gezien. Alsof je met een vergrootglas naar jezelf kijkt zo’n beetje.
Je ziet elk bultje, elk vlekje, rimpeltje, rolletje en pukkeltje. En als je dan jezelf eindelijk in een broek gehesen hebt ziet het er meestal niet uit want tja….in dit felle licht vind ik mezelf dus echt te dik, de kleur van de broek accentueert dat en ga zo maar door. Opeens springen die dikke benen naar voren alsof ze bijna uit de spiegel komen denderen. En dus gaat de broek terug, neem ik mezelf steevast voor om 10 kilo af te vallen en wil ik nóóit meer kleren passen voordat het zo ver is.

Paskamers en zelfvertrouwen

Met een beetje hulp
Mijn zelfvertrouwen zakt dus drastisch in zo’n pashokje. Vaak kom ik zonder nieuwe kleren en spontaan 25 kilo zwaarder eruit.
Gelukkig was het Diana die tegen mij zei dat ik na 75 jaar geen spijkerbroek te hebben gehad, er nu gewoon maar een moest uitkiezen. Zij liet mij heel eerlijk weten wat mooi stond en wat minder mooi stond. En zo vertrouwde ik erop en ben nu een spijkerbroek rijker waar ik toch blij mee ben. Dus met een béétje hulp in de paskamer lukt het uiteindelijk wel.
Op dit filmpje heb ik misschien de oplossing voor mezelf gevonden, ik wil het graag uitproberen. Dan hoef ik dus niet meer uit de kleren en in de kleren en kan virtueel kleren passen.

Paskamers en zelfvertrouwen

Herkennen jullie het hele gebeuren rond kleren passen in een paskamer?

13 gedachten over “Paskamers en zelfvertrouwen

 • Pingback: Twee vrouwen in huis - Licht op het Hart

 • Pingback: Bewegen en zwemmen - Licht op het Hart

 • 1 maart 2016 om 09:39
  Permalink

  Wat een leuk artikel! Paskamers vind ik gruwelijk confronterend. Ik pas wel eens kleding en door het vreselijke licht koop ik het vaak maar niet.
  Ik pleit er ook voor dat ze wat vriendelijker licht gaan gebruiken… een BH of badpak/ bikini is en struggle.
  Je ziet overal cellulite…blegh.. nee, dat werkt niet echt motiverend.
  Ik pas ook altijd supersnel kleding, krijg ik een broek niet over mijn knieën, hup… weer snel uit.
  Ik denk dat winkels meer zullen verkopen als ze een magische (verklein) spiegel erin plaatsen, hihi..
  Babs onlangs geplaatst…Review- Dermalogica Overnight Retinol RepairMy Profile

  Beantwoorden
 • 22 februari 2016 om 11:08
  Permalink

  Ik heb en hekel aan kleding passen. Mijn geluk is dat ik binnen vijf minuten thuis ben. Ik neem de kleding mee en ga thuis passen. Past het niet dan ga ik terug en anders ben ik happy . Maar ik begrijp dat niet iedereen dit gemak heeft. Niet naar alle “foutjes” van je lichaam kijken. Als het lekker zit ….uit de pashok en in de rij bij de kassa. Je bent mooi zoals je bent. Veel succes de volgende keer xxx

  Beantwoorden
 • 18 februari 2016 om 19:41
  Permalink

  Wat grappig zo’n avartar paskamer al is het makkelijk ik zal wel gewoon zelf willen blijven passen. Zo jammer dat het zo een gevoel geeft van te zwaar en onzekerheid. Als ik net iets te veel aangekomen ben dan vind ik het ook niet fijn om kleding te passen. Ik heb wel een spijkerbroek waar, als die te strak zit, dan is tijd wordt om een minder te gaan eten en meer te gaan sporten. 🙂

  Beantwoorden
  • 22 februari 2016 om 12:40
   Permalink

   Wel grappig inderdaad zo’n paskamer. Ik vraag me alleen af hoe je dan voelt of iets echt lekker zit. Dat bedachten we later.

   Beantwoorden
  • 18 februari 2016 om 16:59
   Permalink

   Truitjes gaan nog wel….als je snel bent en snel kijkt ;-). Maar die broeken ja, pfff. En groeien in zo’n hokje dat je doet!

   Beantwoorden
 • 18 februari 2016 om 14:40
  Permalink

  Oh das toevallig ik had het er pas over met mijn schoonzusjes. Het is gewoon vreselijk. Ze moeten er spiegels neerhangen waar je 10 kg slanker in lijkt toch!! Als het even kan kom ik niet uit dat hokje en pas het thuis nog een x. Als het goed voelt en ik vind dat het me staat neem ik de gok. Het kan altijd weer terug toch. Maar 9 van de 10x neem ik het ongepast mee naar huis. Heb ik daarna weer spijt want ook 9 van de 10x kan het weer terug.

  Maar weet je echt jaaaaren geleden toen ik nog gewoon uit zo’n hokje stapte was in het hokje naast mij een vrouwtje wat er ook buiten stond. De verkoopster stond bij haar, eerlijk ze barstte eruit zowat maar wilde een maat kleiner passen, zegt de verkoopster hij zit u goed en staat u ook goed. Ik heb heel hard op mijn tong moeten bijten om niks te zeggen. Ze had zowat 2 maten groter moeten passen maar nee de verkoopster zei dat niet. (zou het nu trouwens wel zeggen)
  Vanaf dat moment besloot ik nooit meer uit zo’n hokje te stappen. Maar ja op een gegeven moment doe je het toch om in een andere spiegel te kijken die meer op een afstand is.

  En lache die bewuste avond klaagden de mannen dat ze vonden dat de spiegel van de kapper zo’n verkeerd beeld gaven. Ze waren daar veel grijzer en kaler. Tuurlijk…….

  Beantwoorden
  • 18 februari 2016 om 17:02
   Permalink

   Oh ja, sommige verkoopsters. Dat is ook nog zoiets. Heb het ook weleens meegemaakt en in het verleden mezelf ook weleens iets laten “aansmeren” wat achteraf echt niet zat. Ik stap ook het hokje niet meer uit. Ik laat me wel adviseren door Diana en verder niemand ;-).
   Haha, die mannen, leuk 😀
   xxx

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: