Muziek van een platenspeler

Muziek van een platenspeler

Jeugdherinneringen 
Vroeger hadden wij een platenspeler.
Hij was van mijn ouders maar toen ik iets ouder werd mocht ik hem op mijn kamer zetten. Zo blij als ik ermee was draaide ik volop Lp’s. Die waren overigens ook van mijn ouders maar ik vond ze helemaal geweldig.
Zo kan ik me de single Lp van The boomtown rats nog goed herinneren met ‘i don’t like mondays’.
En de single Lp van Spargo met ‘you and me’.
Ook draaide ik toen veel Lp’s van ABBA, Grease en Michael Jackson. Maar natuurlijk nog veel meer, we hadden stapels Lp’s.

Wakker worden met een plaatje
Nog een hele mooie herinnering die ik heb aan een platenspeler is het wakker worden met een plaatje van The Beatles. Regelmatig bleef ik bij een vriendinnetje logeren en haar vader zette standaard elke ochtend koffie en een LP op. En zo werden wij wakker met de geur van koffie en muziek van een platenspeler.

Wens
Toen Diana en ik in dit huis kwamen wonen had ik nog steeds heel stilletjes de wens om een platenspeler in huis te hebben. Diana had heel veel platen en ik had er ook nog een paar. Oh, wat leek het me geweldig om die af te kunnen spelen.
Heel af en toe keek ik op internet naar tweedehands platenspelers maar eigenlijk waren de financiële mogelijkheden toentertijd niet zodanig om er een (over) te kopen.

Blij met onze platenspeler
En tóch hebben we nu een platenspeler in huis. En ik ben er heel blij mee.
De neef van Diana bleek een pick-up te hebben. Mét versterker en boxen. En hij was zo lief om deze aan ons te geven zodat we lekker onze platen kunnen draaien.
En als we eens op een rommelmarkt zijn, of in de kringloopwinkel, dan kopen we zo heel nu en dan een mooie Lp.
Dus tegenwoordig draaien wij heerlijk plaatjes van onder andere The Everly Brothers, Elvis Presley, Jim Reeves, Johnny Cash, The Beatles, Roy Orbinson en ga zo maar door.
Héérlijk, het geluid van een plaat op een pick-up.

Wie heeft er nog een platenspeler in huis?
En wie kent de platenspeler van vroeger? Welke platen draaide je?

Muziek van een platenspeler

 

17 gedachten over “Muziek van een platenspeler

 • 12 februari 2016 om 11:04
  Permalink

  Destijds ben ik zo stom geweest om mijn platenspeler weg te doen en… ook al mijn platen!!! Van dat laatste heb ik vaker erg veel spijt gehad. Inmiddels heb ik bij de kringloop voor een tientje een platenspeler gekocht en ik vind het ook heerlijk om voor een appel en een ei lp’s op de kop te tikken. Het geluid van vinyl is zo ontzettend veel warmer dan de perfectie die uit de cd-speler komt.
  sunny mama onlangs geplaatst…WEEKENDTIPS – DÉ FORMULE DIE JOU EN JOUW PARTNER DICHTER BIJ ELKAAR ZAL BRENGEN!My Profile

  Beantwoorden
  • 15 februari 2016 om 11:07
   Permalink

   Dat is dan ook wel weer leuk, een platenspeler bij de kringloop op de kop tikken. Wij hebben er destijds ook naar gezocht in kringloopwinkels maar helaas niet gevonden. Het is super om Lp’s op de kop te tikken. Het geluid van een LP is echt veel warmer, het heeft echt iets!

   Beantwoorden
 • 12 februari 2016 om 04:58
  Permalink

  Wij hebben ook nog steeds een platenspeler, of beter gezegd we hebben weer een platenspeler gekocht. Digitale MP3s zijn veel slechter met kwaliteit en CDs gaan veel te snel kapot. Ik vind ouderwetse platen daarnaast prachtig!

  Beantwoorden
  • 15 februari 2016 om 11:09
   Permalink

   Dat vinden wij dus ook. Een plaat op een platenspeler klinkt zoveel mooier! Leuk dat jullie een platenspeler hebben!

   Beantwoorden
 • 11 februari 2016 om 22:49
  Permalink

  Wij hebben ook een platen speler. Helaas hebben we al een tijdje geen platen gedraaid. Vergeten….moe…dus slapen op de bank ipv muziek luisteren. Thuis hadden we veel verschillende platen spelers meegemaakt. Mijn vader werkte bij de NKF. Die hadden een Philips winkel waar hij wel eens pick ups kocht. Mijn eerste lp was van bij elkaar gespaarde statiegeld. Donny Osmond . Helemaal gek van hem en zijn broers . Later muziek van the Eagles, Linda Ronstad, Orleans etc. Maar de Eagles zijn voor mij nog steeds nummer 1. Wat leuk dat jullie nu ook een platen speler hebben. Zal mijn lief eraan herinneren dat we eens weer een avondje lp’s gaan beluisteren. Heerlijk….good old times

  Beantwoorden
  • 15 februari 2016 om 11:10
   Permalink

   Heeeeeel veel plezier met een avondje platen draaien. Heerlijk! Goed idee van jou. En je bent er dus echt mee opgegroeid. Het heeft echt iets he, blijft mooi. Daar kunnen alle moderne snufjes van tegenwoordig niet tegenop vind ik.xxx

   Beantwoorden
 • 11 februari 2016 om 16:52
  Permalink

  Ik heb nog steeds een platenspeler en een hele stapel LP’s onder andere Tommy, Hair, My fair lady enz. enz. De kleine plaatjes EP’s (45 toeren plaatjes) zijn door mijn schattige dochter meegenomen. en die bewaart ze nu heel zuinig. Of zij ze draait weet ik niet maar ik vermoed van niet.
  Zelf doe ik het af en toe wel….en het blijft leuk

  Beantwoorden
  • 15 februari 2016 om 11:11
   Permalink

   Ja, het blijft zeker leuk. En wie weet gaat je dochter ze nog wel een keer afspelen. Ik vind het bijzonder dat een platenspeler, ondanks alle moderne snufjes, toch wel een beetje blijft. Gelukkig maar, het is het waard!

   Beantwoorden
 • 11 februari 2016 om 12:00
  Permalink

  Oh heerlijk dit verhaal. Wij hebben helaas alle singeltjes en LP’s verkocht. Nu zie je gewoon de platenspeler weer terugkomen.
  Mijn zoon draaide als hij wakker werd dan echt loeihard een plaat van U2 en weet je als ik die nu op de radio hoor zet ik hem ook loeihard en denk Marcel is wakker
  Gelukkig hadden onze kinderen dezelfde smaak dus dat gaf nooit problemen.
  Toen onze dochter haar a.s man voor het eerst meenam zei ze tegen hem……je moet wel van de Dire Straits houden. Die dreunde destijds door ons het huis waar wij zelf schuldig aan waren.
  Nu draaien we ook geen cd’s meer moet ik zeggen. De radio heeft zoveel mogelijkheden voor lekkere muziek. Gemakzucht zal ik maar zeggen.
  Genieten jullie maar lekker van de platenspeler.xxx

  Beantwoorden
  • 11 februari 2016 om 12:19
   Permalink

   Oh geweldig, U2 en Dire straits. Van die laatste heb ik een LP, van U2 ook, maar die liggen bij mijn ouders. Helemaal super.
   Ben wel een beetje U2-fan. Nou ja, wat is fan he, maar ik luister het vaak, naar concerten geweest etc.
   Je kids hebben een goede muziek smaak 🙂
   Mooie herinneringen zijn dat. En je ziet de platenspeler inderdaad steeds meer terugkomen.
   Ook wij zetten wel eens met periodes gewoon de radio aan. Maar zo’n Lp op z’n tijd geeft echt iets bijzonders. xxx

   Beantwoorden
 • 10 februari 2016 om 17:45
  Permalink

  Wij hebben er nog steeds een in huis staan van ruim dertig jaar oud!

  Ik herinner me nog dat ik een platenspeler voor op mijn kamer kreeg als puber en ik kon uren genieten van het draaien van plaatjes en het steeds bezig zijn met het uitzoeken van het volgende nummer. De charme daarvan daar heb ik nog steeds leuke herinneringen aan.

  Wat een heerlijke platen hebben jullie, ik ben gek op die muziek 🙂
  Godelieve onlangs geplaatst…Samen koffie drinken 8My Profile

  Beantwoorden
  • 11 februari 2016 om 12:20
   Permalink

   Leuk dat jullie ook een platenspeler hebben! En het heeft inderdaad echt charme, het draaien van platen. Ik heb die herinneringen ook en ik vond het heerlijk, was er uren zoet mee.

   Beantwoorden
 • 10 februari 2016 om 15:35
  Permalink

  Grijs gedraaid. Ik had een enorme platencollectie, die heb ik later allemaal ingeruild voor CD’s van sommige best spijt maar na de derder verhuizing en het meeslepen van die albums heb ik ze toch weggedaan. Ik weet nog wel mijn eerst single die ik kocht; Pat Benatar Love is a battlefield (nog steeds een lekker nummer) 🙂

  Beantwoorden
  • 11 februari 2016 om 12:22
   Permalink

   Dat is inderdaad een lekker nummer. Maar die heb ik dan weer op cd 🙂
   Momenteel spelen er hier bijna geen cd’s meer af, wel platen. Zo zie je maar 🙂
   Heerlijke tijd, die platen tijd!

   Beantwoorden
  • 15 februari 2016 om 11:12
   Permalink

   Wij zaten vorige week donderdag in de auto en wat denk je? Pat Benatar met love is a battlefield op de radio! Moesten meteen aan je denken. Zo hoor je het nummer nooit meer en dan heb je het erover en dan komt ie voorbij op de radio. Leuk!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: