Dagdromen

Dagdromen

Dagdromen
Als kind werd ik vaak een dagdromer genoemd.
‘Ellis, je zit weer te dagdromen’, werd er dan bijvoorbeeld gezegd.
Ik heb het zo vaak gehoord.
Ik zat uit het raam zat te staren en was met mijn gedachten op hele andere plekken.
Ik kon ook op mijn kamer zitten en gewoon wat zitten te denken over alles wat mij mooi leek.

Onderzoek
Er schijnt onderzoek gedaan te zijn naar dagdromen omdat bleek dat de probleemoplossende hersenhelften op volle toeren draaien als je dagdroomt. Ik las dat hier.
Als je dagdroomt dan kun je volgens deze onderzoeken dus beter probleemoplossend denken. En dat is natuurlijk heel mooi.
Er zijn trouwens bedrijven die dagdroomsessies houden om het probleemoplossend denken te stimuleren. Zo een dagdroom sessie tijdens mijn werk zou wel bij mij passen denk ik.

De kracht van dagdromen en dromen over je wensen
Ik geloof echt in de kracht van dagdromen en dromen over bijvoorbeeld datgene wat je graag wenst of verlangt. Als je dromen hebt kunnen je doelen heel helder worden. Martin Luther King riep al: ‘I have a dream!’ Hij droomde over geweldloosheid en vrede. John Lennon zong in Imagine dat hij een dromer was en hoopte dat de wereld één zou worden.
Uit de uitspraken van Martin Luther King en de woorden van Jonn Lennon straalt een enorme kracht uit.

Rust vinden in dagdromen
Ik ben nog steeds een dromer. Ik droom over ‘kleine, praktische’ dingen, zoals een mooi opgeknapte zolder,  maar ook grotere dingen. Ik kan dromen en fantaseren over hele mooie oorden waar heel veel rust is en vrede en waar ik me heel fijn voel. Dat alles mooi en goed is. Ik kan wegdromen op mooie muziek en zie dan hele mooie kleuren en plaatsen. Ik kan dromen over liefde en over de toekomst of over reizen die ik nog wil maken. Als ik dagdroom dan kan ik makkelijker positief kijken en positief kijken is al een hele stap om je leven te veranderen.
Ik ben blij met dit stukje binnenin mij want het geeft me rust en als alles een beetje heavy is kan ik op die manier even uit de situatie stappen en weer ademhalen. Dagdromen maakt voor mij de echte wereld soms een beetje luchtiger en mooier.

Dagdroom jij weleens?

Dagdromen

Lees ook de blog over dromen en de betekenis ervan

9 gedachten over “Dagdromen

  • 22 februari 2016 om 14:11
   Permalink

   Ja, dan vooral 😉 En dan héél erg schrikken als je opeens je naam hoorde maar de vraag niet meegekregen had ;-), pfff .

   Beantwoorden
 • 21 februari 2016 om 19:50
  Permalink

  Nou en of!! Binnen 5 min ben ik al heel ergens anders met mijn gedachten. Ga ik netjes naar het nieuws zitten luisteren na afloop dus weer niks gehoord. Proest!!
  Heerlijk toch!!

  Beantwoorden
 • 21 februari 2016 om 11:24
  Permalink

  Leuk dat dagdromen problemen oplost. De uitspraken van Martin Luther King en de woorden van John Lennon zijn zeker echt krachtig. Ik ben zelf ook enorm een dromer. Wel merk ik dat nu ik ouder word dat het toch het dagdromen toeneemt.

  Beantwoorden
 • 21 februari 2016 om 10:22
  Permalink

  Dagdromen: ik vind het zó fijn! Je bent zeker niet de enigste Ellis, want vroeger (en nu) doe/deed ik ook dagdromen. Op de een of andere manier is dat gewoon fijn om rustig te dagdromen over alles en nog wat. ‘T is dan wel vervelend dat ik vervolgens weinig tot niets van wiskunde snap, maar dat komt dan wel weer goed… 🙂 ♥
  Loene onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: