Het mysterie van de sokken

Het mysterie van de sokken

Vanaf het moment dat wij hier wonen, en wassen, is het begonnen: het mysterie van de sokken.
In de klerenkast staat een mand boordevol sokken. Maar het zijn allemaal enkele sokken.
Waar de andere helft gebleven is blijft een raadsel.
Zo nu en dan wordt de mand ondersteboven gekiept en kunnen we nog enkele paartjes matchen, de kinderen helpen soms mee en roepen ‘bingo!’ bij elke match die ze kunnen vinden, maar het overgrote deel blijven enkele sokken.
En gebeurde dat nou zo heel af en toe een keer dan zou ik mijn wenkbrauwen nog niet zo optrekken. Maar het gebeurt zodanig vaak dat de hele mand vol zit. Dus mijn wenkbrauwen komen inmiddels zowat tot aan mijn haargrens.

Het mysterie van de sokken

We zochten al meerdere keren naar de oorzaak. Zitten de sokken in een dekbedovertrek of kussensloop of ander kledingstuk verstopt? Heel af en toe wel. Maar heel vaak ook niet.
Of stoppen we steeds maar één van de twee sokken in de machine?
We bedachten een oplossing die aanvankelijk leek te werken: een sokkenzakje.
Een zwart doorzichtig zakje waar we allemaal onze sokken in verzamelden. Het zakje kon dan met sokken en al in de wasmachine. Mooi! Dachten we….Totdat we erachter kwamen dat de rits van het zakje tijdens het wassen gewoon open ging en we tot op heden nog steeds regelmatig sokken missen.

Het mysterie blijft vooralsnog onopgelost dus ik vond iets leuks voor in de tussentijd:
Het lost socks seeking solemates plankje. Eigenlijk wel weer een leuke DIY. Misschien kunnen we het zelf maken. Leuk voor in de badkamer, of washok, of waar dan ook. Ik vrees alleen dat wij een iets groter plankje nodig hebben voor de vele sokken die alleen achterblijven en wachten op hun wederhelft.

Het mysterie van de sokken

Wie herkent dit sokkenprobleem? En wat doen jullie eraan?

blog handtekening

23 gedachten over “Het mysterie van de sokken

 • Pingback: De oorzaak van verdwenen sokken - Licht op het Hart

 • 20 januari 2016 om 11:36
  Permalink

  whahahaha – ik heb dat ook!
  En ik heb geen sokkenplankje, want ik krijg ze er van mjin leven niet allemaal op.

  Mijn jongste trekt graag de sokjes aan bij haar beren en poppen, dus ik vind er soms in de speelgoedmand.
  Ook onder de matrasjes of onder de zetel soms.

  Mijn moeder, de superhuisvrouw, had nooit “éénsokken” zoals ik ze noem – ik begrijp echt niet hoe ze het deed, ze hingen zelfs in paar aan de wasdraad.

  We hebben wel eens gehad dat de droogkast kapot ging en dat er blijkbaar een berg zakdoeken achter de trommel waren beland door een kapotte rubber…

  Beantwoorden
  • 20 januari 2016 om 11:53
   Permalink

   Ow echt? Ze bestaan dus mensen moeders die het lukt om de paartjes bij elkaar te houden. Ongelofelijk! Ik moest wel lachen dat je schrijft dat plankje heeft zelfs geen zin. Nou om eerlijk te zijn hier ook niet hoor. Dan mag ik wel 2399 plankjes hebben. Ja dat rubber dat zijn ook vaak boosdoeners.

   Beantwoorden
 • 15 januari 2016 om 11:54
  Permalink

  Liedje:
  Verdriet is 3 sokken, 1 te weinig of 1 te veel.
  En altijd ergens 1, helemaal alleen….
  van Koos Meinderts
  Dit zingen wij altijd als we een sokken ding hebben…

  Beantwoorden
  • 15 januari 2016 om 12:33
   Permalink

   Haha wat leuk zo’n liedje. Ik ga hem hier ook eens zingen (ben alleen bang dat de kids het blijven zingen, op repeat).
   Leuk!

   Beantwoorden
 • 15 januari 2016 om 10:15
  Permalink

  Ik heb 3 mannen in huis waarvan de sokken altijd incompleet zijn. Een raar iets. Mijn sokken zijn altijd compleet. Ik vind de sokken waslijn geweldig maar die is bij mij gelijk vol

  Beantwoorden
  • 15 januari 2016 om 12:34
   Permalink

   Heel raar Donna, vooral omdat die van jou wel compleet zijn. Hoe doe je dat? 😉
   Een grote waslijn dan maar (van een paar meter of zo) 😉

   Beantwoorden
 • 15 januari 2016 om 09:56
  Permalink

  Ik herken het helemaal! Sinds jaren koop ik alleen nog maar steeds dezelfde soort sokken: hetzelfde merk, dezelfde maat, altijd zwart. Scheelt een boel ergernis, al gebeurt het regelmatig dat ik aan de ene voet een nog bijna nieuwe sok heb en aan de andere voet eentje die al behoorlijk verwassen is. Maar dat valt alleen mijzelf maar op. 😉

  Beantwoorden
  • 15 januari 2016 om 12:35
   Permalink

   Ook herkenbaar Polly. Wel twee van dezelfde kleur (hoera) maar dan 1 nieuwe en 1 die verwassen is. Hier ook wel eens. Of twee zwarte met alleen het bovenste randje anders. Dus toch weer verschillende….

   Beantwoorden
 • 15 januari 2016 om 08:10
  Permalink

  Dit klinkt zó herkenbaar… ik heb ook in de lade allemaal sokken liggen waarvan de helft niet meer compleet is, waarvan er allemaal sokken missen, etc. Wel vreemd dat dat zakje voor in de wasmachine open gaat…! Wij hebben zo’n zakje waar je de rits in een soort van gleufje moet doen zodat de rits als het ware ‘blokkeert’. Ben benieuwd naar de DIY! Zou wel erg leuk zijn voor moeder die altijd loopt te hanessen met sokken, haha! ♡
  Loene onlangs geplaatst…Therme Zen White Lotus Bath MilkMy Profile

  Beantwoorden
  • 15 januari 2016 om 12:37
   Permalink

   Zo’n zakje gaan we dan ook maar eens zoeken Loene. De rits van ons zakje kon je niet blokkeren dus dat schoot niet op.
   Nu weet ik dat dat bestaat en dat ik er eens op kan letten, mocht ik nog eens in een winkel komen.

   Beantwoorden
 • 15 januari 2016 om 06:20
  Permalink

  Herkenbaar. Ik schreef er laatst nog een blog over, Ik beken dat ik 2 verschillende sokken draag.
  Wij hebben ook het probleem en ik los het nu maar op door gewoon 2 verschillende te dragen. Ze zijn het voortaan van mij gewend. Het plankje vind ik een leuk idee, ik heb alleen ook een hele grote nodig met al die sokken.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Geboortestempel + WINACTIE!!!My Profile

  Beantwoorden
  • 15 januari 2016 om 12:38
   Permalink

   Soms, en vooral als ik haast heb en niet ergens naartoe hoeft waar kans bestaat dat mijn schoenen uit moeten, trek ik 2 verschillende sokken aan.
   Ik heb ook wel eens sokken van mijn dochter gepakt omdat ik gewoon geen enkel setje meer kon vinden van mezelf. Gelukkig passen die me ook wel.

   Beantwoorden
 • 14 januari 2016 om 23:48
  Permalink

  Ik ken dit probleem maar al te goed. Word er knettergek van! Er verdwijnen bij mij ook regelmatig sokken in de stofzuiger of in het speelgoed van m’n zoon. Ik moet dus om de haverklap nieuwe sokken kopen :-/

  Geinig idee zeg, dat plankje! Echt iets voor mij.
  x

  Beantwoorden
  • 14 januari 2016 om 23:57
   Permalink

   Wat een toestand toch met die verdwenen sokken overal in elk gezin. In onze facebookgroep spreken ze al van
   het sokkennmonster ! Wie zou ooit dit grote mysterie gaan oplossen? Ja leuk hé dat plankje vonden wij ook zo leuk.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: