Dromenvangers

Dromenvangers

Regenboogkleuren
Iedereen kent ze wel: dromenvangers.
Vroeger vond ik ze altijd een beetje eng. Waarom weet ik ook niet.
Maar toen kwam er een periode dat Senne slecht sliep en vaak ’s nachts opstond omdat ze eng gedroomd had. Ik had een klein dromenvangertje en hing dat op haar kamer. En het hielp. Even.
Al gauw kwam ze weer uit bed en zei dat de dromenvanger niet meer werkte. We kwamen samen op het idee om regelmatig in de dromenvanger te blazen zodat er weer ruimte zou komen voor nieuwe dromen.
En dat hielp. Een hele tijd.
Laatst zei Senne: ‘mijn dromenvanger is gewoon te klein!’
En voor haar verjaardag kreeg ze een grote. Met kleintjes eraan. In hele mooie regenboog kleuren. Ik vind hem zelf echt heel erg mooi, Senne ook.
Yannick en Yben hebben ook allebei een dromenvanger. Er bestaan zoveel verschillende en zij hebben er ook een met mooie regenboogkleuren en gekleurde lintjes eraan. Ook deze vind ik erg mooi.
Yben kijkt graag naar de kleurtjes. Hij heeft deze dromenvanger al sinds zijn geboorte op zijn kamer hangen. Ook Yannick heeft zijn dromenvanger bij zijn bed hangen.
Diana is altijd heel erg into de dromenvangers geweest. Zij heeft op onze kamer een hele grote gehangen, ook weer met allemaal kleintjes eraan. Er zitten ook veren aan.

Dromenvangers 20160119_163810 20160119_164103

Wat doen dromenvangers?
Dromenvangers kennen hun oorsprong bij de indianen in Noord-Amerika.
Een dromenvanger zou je eigenlijk bij je bed moeten hangen op een plek waar hij de eerste zonnestralen kan opvangen. Dat is niet altijd even praktisch, maar als het je lukt is het mooi natuurlijk. De nare dromen worden gevangen in het web en door de eerste zonnestralen vernietigd.
Alleen dromen die voor jou bestemd zijn zullen door het web heen glippen en toch naar je toekomen, omdat deze dromen vaak een speciale betekenis hebben. Een dromenvanger is zo gemaakt dat positieve dromen via de dromenvanger toch weer naar je toekomen.

Waar te vinden?
Je kunt dromenvangers op veel plekken kopen, in de wereldwinkel bijvoorbeeld. Maar ook in new age winkeltjes of online. Je kunt ze ook zelf maken. Mariëlle Smeets geeft, naast lenormandkaarten leggen (klik op link voor blog hierover), ook workshops dromenvangers maken. Kijk maar eens op haar site.
Met de kinderen willen we binnenkort ook een dromenvanger gaan maken. Je kunt er speciale pakketten voor kopen. Lijkt ons erg leuk om te doen.
Wil je een keer thuis aan de slag om met eenvoudige materialen zelf een dromenvanger te maken, dan kun je op deze site  hier alles over vinden.

Mooie gedachte
Bij ons hangt er dus op elke slaapkamer een dromenvanger. Ik ben er niet meer bang voor.
De gedachte erachter vind ik absoluut een mooie gedachte en de dromenvangers met regenboogkleuren zien er heel vrolijk en mooi uit, zeker op de kamers van de kinderen.

Slaap lekker en droom zacht

blog handtekening

17 gedachten over “Dromenvangers

 • Pingback: Dromen en de betekenis ervan - Licht op het Hart

  • 20 januari 2016 om 09:46
   Permalink

   Ja ik zeg Doen! Ik ben heel benieuwd met welke dromenvanger je de slaapkamer gaat op fleuren.Laat je het nog eens weten Sunny als je er een gekocht hebt.

   Beantwoorden
  • 20 januari 2016 om 09:48
   Permalink

   Wie weet nog ergens in een oude verloren doos. Misschien leuk om nog eens uit te kijken naar een nieuwe voor in het nieuwe huis.

   Beantwoorden
 • 19 januari 2016 om 20:19
  Permalink

  Leuk die verhalen van dromenvangers. Ik weet niet eens zolang van het bestaan van die dingen. In mijn gezin heeft niemand een dromenvanger.
  Ik moet zeggen dat ik me er ook niet verder in heb verdiept. Je ziet iets en dat is het. Nu heb ik ff lekker zitten lezen. Leuk!
  Droom lekker dames

  Beantwoorden
  • 19 januari 2016 om 20:39
   Permalink

   Ze zijn ook leuk. En fijn. En zeker als ze leuke kleurtjes hebben vind ik ze zelf erg mooi. Hopelijk werkt het voor je, mocht je besluiten er een op te hangen!

   Beantwoorden
 • 19 januari 2016 om 19:24
  Permalink

  Ik heb op de slaapkamer drie kleine droomvangers hangen. Deze hebben wij van diana gehad als dank kadootje. Weet je nog diana? Wel een goede tip om ze een keer leeg te blazen.

  Beantwoorden
  • 19 januari 2016 om 21:57
   Permalink

   Ja Kitty klopt. Ja je moet ze leegblazen of eens lekker laten uitwaaien. Ik blijf het mooi vinden dromenvangers. Je hebt zoveel soorten en maten.
   Toch ooit maar eens zelf een gaan maken lijkt me beste leuk om te doen. Een eigen persoonlijke dromenvanger.X

   Beantwoorden
 • 19 januari 2016 om 18:38
  Permalink

  Wij hebben een dromenvanger boven ons bed hangen. Het is een mooi idee. En de dromen die echt voor jou bestemd zijn komen idd bij jou. Ik kan het de volgende ochtend nog herinneren

  Beantwoorden
  • 19 januari 2016 om 18:42
   Permalink

   Mooi Donna, en ook dat je je dromen nog kunt herinneren. Diana droomt ook altijd veel. Ik ook wel, maar niet zoveel als zij. Nachtmerries heb ik ook wel eens, maar wellicht hebben die dromen me dan juist iets te vertellen. Als ik ze opzoek zit er meestal wel een betekenis achter. Dus de dromenvanger zal vast zijn werk doen.
   Slaap lekker voor strakjes 😉

   Beantwoorden
 • 19 januari 2016 om 18:13
  Permalink

  Bij onze kids hangen de dromenvangers ook boven hun bedje. Jorn heeft er een met regenboogkleuren gemaakt van een soort plexiglas, zodat het ook rinkelt als de wind erdoor heen blaast. Nout heeft een echte stoere indianen dromenvanger, bruin met veren. Alleen in onze slaapkamer hangt er nog geen. Dat wordt misschien wel eens tijd, want ik droom me toch raar de laatste tijd

  Beantwoorden
  • 19 januari 2016 om 18:43
   Permalink

   Mooi Kim! En ook nog zelf gemaakt. Klinkt mooi, een dromenvanger die ook nog kan rinkelen!
   Wie weet kun je ook zelf aan de slag?
   Ik hoop voor jou op een nacht met mooie dromen!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: