DIY: moodboard maken

DIY: moodboard maken

DIY: moodboard maken
Gisteravond gingen wij er eens goed voor zitten.
Voor onze neus een wit vel papier, een stapel tijdschriften, schaar, plaksel en chips.
We gingen een moodboard maken!

Wat is het en hoe doe je het?
Een moodboard is een visualisatie van een idee, doel of gevoel. Je verzamelt afbeeldingen en teksten die jouw gevoel, idee of doel weergeven.
Door het verzamelen en bekijken van mooie plaatjes en teksten kun je zelf op ideeën komen of iets weergeven wat je vanbinnen al weet of voelt. Je krijgt zicht op je doel, stappen die je wil ondernemen of op gevoel, fantasie, wensen en dromen.
Je kunt deze teksten en afbeeldingen uit tijdschriften knippen en vervolgens maak je een collage. Je kunt ook online een moodboard maken. Je kunt er meer over vinden op deze site waar een top 10 staat met tools van moodboards en mindmaps.
Wij echter vinden zelf creatief bezig zijn, aanraken en voelen net even wat meer inspirerend, gezelliger en leuker.

Aan de slag!
Wij begonnen dus vol overgave te knippen en plakken. Heerlijk om te doen en het creatief bezig zijn werkt nog ontspannend ook.
Hier willen we meer mee doen!
Puur op gevoel bladerden we door de tijdschriften en alles wat ons raakte of aansprak knipten we uit. Vervolgens plakten we de teksten en afbeelding op het witte vel papier, wederom puur op gevoel.
We zagen van elkaar niet wat we uitknipten en opplakten.

DIY: moodboard maken

Wat kwam eruit?
Toen we klaar waren zijn we samen met de moodboards op de bank gaan zitten. Lekker drankje erbij en zo evalueerden we wat we gemaakt hadden.
Het resultaat was mooi! En er waren best veel raakvlakken.
Zo zag je het woord liefde bij ons alle twee terugkomen. De woorden overgave, geloof, hart, gezondheid, inspiratie, begin en verbinding kwamen ook in beide collage’s terug.
Het typische was dat we de gevoel-woorden voornamelijk aan de linkerkant van het vel papier hadden geplakt en de doelen op bijvoorbeeld werk gebied op de rechterhelft van het vel papier.

In de collage van Diana zag je een gedeelte over haarzelf, haar innerlijk, over ons samen-zijn en over de toekomst qua werk, droom, ambitie en wat haar enorm inspireert.

DIY: moodboard maken

In mijn collage zag je goed terug dat ik nog bezig ben met mezelf ontdekken, rust creëren, ons samen-zijn maar ook het stukje toekomst wat betreft werk en de dromen die we daarover hebben. Maar dat laatste kwam bij Diana al sterker naar voren. Zij is daarin een stapje verder.

DIY: moodboard maken

Voor herhaling vatbaar!
Het was heel waardevol en leuk om te doen. En natuurlijk ook erg gezellig.
Het lijkt ons leuk om dit een keer met de kinderen te doen, of met een groepje mensen. Wie weet.

De moodboards krijgen een mooi plekje in huis en over een tijdje gaan we er nog een maken zodat we kunnen vergelijken.

blog handtekening

5 gedachten over “DIY: moodboard maken

 • 13 januari 2016 om 19:49
  Permalink

  Wat een leuk idee! Ik ken het maar dan bedoeld om een sfeer te bepalen voor de inrichting van een ruimte, maar niet zoals jullie het gedaan hebben. Lijkt me erg waardevol. Wat ik dan wel heel opmerkelijk vind in jullie moodboards is dat jullie toch heel veel vatten in woorden, spreuken, teksten in plaats van plaatjes en foto’s. Op het onderste moodboards zie ik enkele plaatjes, als ik me niet vergis is dat moodboards van Ellis. Het feit dat jullie je mood (gevoel) in geschreven woorden vatten spreekt dan toch een zekere ratio uit. Zijn jullie dat met me eens en hebben jullie dat ook opgemerkt in het gesprek over jullie moodboards achteraf? Ik ben benieuwd hoe jullie dat zien.

  Beantwoorden
 • 13 januari 2016 om 14:56
  Permalink

  Hallo Diana en Ellis,

  Dat is natuurlijk heel leuk om te doen.
  Dingen die mooi zijn te waarderen. Dat zijn natuurlijk ook meestal de dingen die we vaak uit het oog verliezen en/of vergeten door omstandigheden van buitenaf.
  Dit moest iedereen eens om de zoveel tijd doen om onszelf te “resetten”.
  Mooi!

  Liefs Marielle

  Beantwoorden
  • 13 januari 2016 om 15:07
   Permalink

   Jaaaa, wij vonden het ook echt heel waardevol om te doen. Gewoon beginnen en zien wat er gebeurd en het voelt goed om zo bezig te zijn.
   Dankjewel!
   xxx

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: