Alles komt goed

Alles komt goed

Het is stil in huis.
Afgelopen nacht heb ik geen oog dicht gedaan en ook Diana was vroeg wakker. De wekker ging om 7.00 uur alweer en aangezien Diana net weer in slaap was gevallen ben ik opgestaan. Eerst de oudste naar school. Hij wordt opgehaald door een bus. Toen de middelste wakker gemaakt en naar school gebracht. En de jongste slaapt wonder boven wonder nog. Ook Diana slaapt nog dus ik zit hier in stilte na te denken met een kopje koffie en de blog voor mijn neus.

Alles komt goed. Een zin, woorden, die Diana de laatste tijd regelmatig tegen mij zegt.
Soms heb je situaties in je leven die ervoor zorgen dat je het gevoel hebt er even niet meer uit te komen.
Ik ben dankbaar en gelukkig met alles wat IS. In de privé sfeer.
Maar ook voor mij geldt dat ik blijkbaar nog wat lessen te “leren” heb en er dan opeens toch iets kan ontstaan wat ik moeilijk vind. Dit keer op het gebied van confrontaties aangaan, voor jezelf opkomen en je eigen grenzen aangeven.

Als je er middenin zit is het moeilijk om vertrouwen en hoop te blijven hebben. Om te zien dat uiteindelijk alles goed komt. Hoe fijn is het dan als iemand zo nu en dan tegen je zegt: ‘Het komt goed schatje’. Een paar woorden die zoveel kunnen betekenen.

Na alles wat er in de afgelopen 2 jaar gebeurd is weet ik wel dat uiteindelijk alles goed komt en dat datgene naar je toe komt wat je nodig hebt. En dat zijn niet altijd even leuke dingen, maar waarschijnlijk heb je ze dan toch nodig. Om dingen anders te gaan zien, om te groeien of om te veranderen.
Dat geloof je op zulke momenten waarschijnlijk niet. Ik weet hoe het is om iets mee te maken en te denken dat je er niet meer uit komt. Maar, wat mijzelf betreft, ik ben er altijd weer uitgekomen. En ik ben anders tegen de dingen aan gaan kijken.
Soms kost dat veel moed, kracht en uithoudingsvermogen. Maar je merkt pas hoeveel kracht je kunt hebben als kracht nog maar je enige optie is.

Alles heeft een reden, absoluut. Welke reden dat is dat weet ik soms zelf ook niet meteen. In sommige gevallen zie je dat pas later. In moeilijke situaties probeer ik vooral door te ademen, te praten en verder denk ik vaak aan de zin go with the flow. Hoe ik aan die zin kom kun je hier lezen.

Ik weet dat ik alles doe met de beste intenties. Je kunt het niet voor iedereen goed doen. Zelf heb ik veel moeite met respectloosheid. Het is aan mij hoe ik daarmee om leer gaan.

Hoe moeilijk iets ook lijkt, blijf altijd geloven. Want achter alle wolken schijnt heus weer een keer de zon.
Praat, deel, zoek hulp en je zult zien dat je niet alleen staat.
Het lukt mij steeds gemakkelijker om te denken aan wat ik graag wil in plaats van te denken aan alles wat ik niet (meer) wil. Ik spreek eerder mijn wensen uit dan mijn ongenoegen.
Zo probeer ik me te focussen op alles wat goed is voor mezelf en erin te geloven dat daadwerkelijk alles naar je toe komt wat je nodig hebt. Wat je aandacht geeft groeit.

Een nummer wat mij steeds erg raakt is Vlinder van Marco Borsato.

Alles komt goed

blog handtekening

 

2 gedachten over “Alles komt goed

  • 4 januari 2016 om 20:15
   Permalink

   Klopt Godelieve, al lukt mij dat niet altijd even goed. Soms laat ik me overweldigen. Maar de basis en bewustwording is er wel. Oefenen, oefenen, oefenen 😉
   Lichtophethart onlangs geplaatst…Alles komt goedMy Profile

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: