Zorgenvriendjes knuffels

Zorgenvriendjes knuffels

Mijn dochter Senne heeft met haar 8 jaar blijkbaar een leeftijd bereikt waarop ze regelmatig bang is.
Ze heeft dan naar gedroomd of kan niet slapen omdat ze zich zorgen maakt om het één of het ander of bang is.
We liepen hier al enkele weken tegenaan en vooral rond het slapen gaan en in de nachten probeerden we van alles te bedenken voor haar.
Ze heeft een dromenvanger boven haar bed en ik bedacht een soort van “gebedjes” met haar. We verzonnen fijne dromen, nog voordat ze ging slapen. We lieten een lampje aan in de gang, de woonkamer deur even open. Maar het wilde allemaal niet echt helpen. Deze perioden bleven terug keren. Voor ons niet fijn maar voor haar zeker niet.

Tot afgelopen Sinterklaas.
Ze kreeg een zogenaamd zorgenvriendje. Een grappige knuffel met een ritsje op de plaats van de mond. Je kunt in hun ritsje een briefje stoppen met je zorgen erop en zij eten de zorgen dan voor je op. Het viel te proberen. Hoewel ik ze wel erg duur vond besloot ik toch de gok maar te wagen en aan de goedheiligman een zorgenvriendje te vragen. Soms moet je je gevoel volgen.
Senne was er heel blij mee en vanaf het moment dat ze haar zorgenvriendje in haar hart sloot is ze niet meer uit bed gekomen. Ze stopt daadwerkelijk briefjes in zijn ritsje. En ze neemt haar vriendje overal mee naartoe. Als ze in bed ligt pakt ze haar zorgenvriendje bij zich en laat hem niet meer los.
Als ik zie wat het zorgenvriendje kan betekenen voor een kind dan is deze knuffel toch wel goud waard!
Wellicht kun je ze ook zelf maken, maar aangezien ik niet zo handig en creatief ben was ik toch wel heel blij met de bestaande zorgenvriendjes.

Dat hij nog maar heel veel zorgen mag opeten zodat Senne weer lekker en geruster kan slapen!

Zorgenvriendjes knuffels

5 gedachten over “Zorgenvriendjes knuffels

 • Pingback: Twee miljoen knuffels - Licht op het Hart

 • 19 januari 2016 om 22:59
  Permalink

  Wat leuk! Mijn zoontje heeft vorig jaar zo’n zorgenvriendje van z’n tante af weten te troggelen (ik had al een paar keer “nee” gezegd, te duur). Maar als ik dit zo lees dan wordt het misschien nog wel een handig knuffeltje. Hij heeft in ieder geval al een naam, Piet 😉 Ik ga jou ook volgen, LEUK!

  Beantwoorden
  • 20 januari 2016 om 09:04
   Permalink

   Die dure Piet kan nog wel eens heel goed van pas gaan komen. Haha afgetroggeld bij Tante wat leuk! Ja ze zijn erg duur voor een stukje stof met een rits 😉 vonden wij ook. Leuk dat je ons gaat volgen.

   Beantwoorden
 • 23 december 2015 om 14:48
  Permalink

  Wat een apart idee dit. Maar wel superleuk! En grappig dat de rits ook meteen de mond vormt. Ik vind het dit een geweldige manier om zorgen letterlijk en figuurlijk een plekje te geven!
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Sprookjesachtig hert!My Profile

  Beantwoorden
  • 24 december 2015 om 00:02
   Permalink

   Ja we zijn ook heel blij met de komst van deze knuffel met zijn schattige rits mondje.
   Je zou er bijna zelf ook een kopen 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: