A Whiter Shade of Pale en King Corn brood

Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale. A Whiter Shade of Pale en King Corn brood

Wat kun je ineens door een bepaald nummer sterk een oude  herinnering voelen. Ik hoorde vandaag het nummer A Whiter Shade of Pale van Procol Harum op de radio en nog geen enkele seconde erna zat ik letterlijk bij mijn oma ( die al meer dan 26 jaar overleden is ) aan de ronde tafel.
Ik was denk ik een jaar of 10 .Ik zie de degelijke ronde eettafel waar een plastic tafelkleed op ligt met bloemetjes .
Wat ik me nog heel goed kan herinneren is het wit brood wat op die tafel lag . King Corn wit brood.
Nu niet meer te krijgen . Maar dat was echt brood uit die tijd. En heel lekker .
Ik kan het zelfs nog proeven en ruiken. Mijn oma ( zo mager als ze was)  die de gekleurde hagelslag op het witbrood doet voor mij. Dit deed ze dan altijd staand en ze vouwde de boterham dan dubbel met haar knokkels en drukte de boterham zodanig aan dat er niet één hagelslagje uit kon vallen. De knokkels stonden letterlijk in de snee brood.

King corn brood wit. A Whiter Shade of Pale en King Corn brood
Ik zie het motief behang voor me , de vakjes in de woonkamerdeur die in een andere kleur waren geverfd dan de omlijsting en alles wat er destijds in die woonkamer stond. Ik zie haar orthopedische schoenen ( die elk jaar speciaal gemaakt werden voor oma) staan onder de bruine kast.
Uit de oude Philips radio die toen in een meubel verwerkt was klinkt A Whiter Shade of Pale van Procol Harum . Een telefoon was er nog niet bij oma . Die kwam een paar  jaar later schat ik zo. Bijna nu toch niet meer voor te stellen GEEN telefoon.
Het was een heel klein huisje waar opa en oma woonde . De eettafel stond nog geen 1.5 meter bij de bank vandaan.
Ik blijf het mooi en bijzonder vinden hoe je door een bepaalde muziek  een moment zo terug kunt zijn in een oude herinnering en het zo kunt voelen. Oude herinneringen die boven komen en je kunt weer helemaal voelen  hoe het toen was.

Herken jij dit ook? Heb je ook wel eens dat je even terug in de tijd reist door muziek.
Laat jouw herinnering hierachter. Ik ben benieuwd.

Philips radio 1965. A Whiter Shade of Pale en King Corn brood

Eén gedachte over “A Whiter Shade of Pale en King Corn brood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: