Het goede blijven zien

Van binnen weet ik het allemaal wel zo’n beetje.
Maar dat ik dan helemaal begrijp hoe ik het moet doen in zoveel verschillende situaties die je in je leven tegenkomt, dat vind ik dan weer moeilijker.
Vanuit liefde denken, voelen, handelen.
Want hoe zit het dan als je net in een moeilijke situatie zit? Je maakt iets mee wat ingrijpend is?Als iemand over je grenzen heen gaat en je kwetst, je respectloos behandelt?Als je op televisie hoort over moorden en aanslagen?
Ik kan verdriet voelen, onbegrip en boosheid. Of angst steekt de kop op.
In zulke gevallen is het moeilijk om die ene persoon die over jouw grenzen ging of die situatie die moeilijk was liefdevol te blijven bekijken.

En toch probeer ik het. Ik probeer licht om die persoon of situatie heen te zetten,  en om mezelf heen te zetten. Ik probeer aan te geven waar mijn grenzen zijn, bij mezelf blijvend en toch vanuit respect naar de ander toe. Dat probéér ik, ook als de ander minder respect liet zien.
Ik denk aan liefde, kracht, dankbaarheid en heling. Met mijn gedachten ga ik richting mijn hart waar ik een luikje open en er licht uit laat stralen.
En hoe meer ik dit oefen, hoe meer ik merk dat mijn gedachten veranderen en daarmee mijn gevoel.
Alles word milder, rustiger.
Mijn diepe innerlijk heeft zich nooit kunnen voorstellen dat iemand alléén maar slecht of gemeen is (lees ook de blog: de wereld redden).
Zodra ik vanuit mijn hart voel dan vervagen goed of slecht. Dan vervaagt mijn oordeel en wil ik alleen maar liefde eroverheen zetten.

Niks gebeurt zonder reden en in moeilijke situaties en gebeurtenissen ligt vaak een verborgen zegening. Dan brengt het je iets.
Soms een bewustwording, om iets te veranderen. Soms een kracht waarvan je niet wist dat je hem in je had. Nieuwe mensen, ander werk, nieuwe situaties waar je vervolgens “gegroeid” in stapt.

Ik leer. En ik oefen en ik probeer. Omdat ik weet dat mijn angsten afnemen, ik geen vooroordelen meer heb en boosheid en andere moeilijke emoties steeds milder worden.
Ik adem in en uit, laat me meevoeren met de stroom en ervaar steeds meer hoe groot de kracht van liefde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: