Gevoel

 

Gevoel, voelers,

Een voeler.
Mooi. In vele opzichten.
Maar wat als gevoel je overspoelt? Zo erg dat je voor een moment geen uitweg meer ziet om uit dat gevoel te komen.
Als dat gevoel mooi en goed is mag het best een eeuwigheid duren.
Maar als het gevoel moeilijk is dan wil je het liefste dat het zo snel mogelijk verdwijnt.


Misschien is de les hierin wel vrij simpel. Alles gaat voorbij. De mooie dingen (geniet er daarom zoveel mogelijk van) maar ook de nare dingen.
Juist door uit het nare gevoel te willen stappen, ervoor weg willen vluchten, het niet willen voelen en ertegen te vechten wordt het vaak alleen maar moeilijker. Misschien werkt het beter als je probeert het te laten ZIJN. Er niet omheen, onderdoor of overheen maar er dwars doorheen. Stromend.
Alles brengt je iets. Mooi of minder mooi.

Voor mijzelf geldt om op die momenten de lichtpuntjes te blijven zien. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan op het moment dat gevoel, of angst, je overspoelt. In mijn geval meestal door gebeurtenissen van “buitenaf” die blijkbaar invloed hebben.
Ik probeer altijd te geloven dat ik van alles leer, van alles groei. Geduld en vertrouwen hebben en vooral mijn hart niet afsluiten.
En ik merk, als ik dat blijf doen dat er op de donkerste momenten opeens, vaak onverwacht, tóch weer een deur opengaat en ik weer verder kan.
Go with the flow en in het NU leven. Ik ben dankbaar voor wat ik heb, voor de liefde om mij heen en gelukkig is er altijd mijn lief die elke keer weer naast mij staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: