Geef licht door

licht

Stilte…maar ook zoveel gedachten en gevoelens.
Het is afschuwelijk wat er gebeurd is in Parijs. Maar wat ik nu om me heen zie gebeuren vind ik misschien wel net zo erg.
Ik lees zoveel boosheid en haat.
Ik lees dat de grenzen gesloten moeten worden voor mensen die juist weg vluchten voor oorlog en geweld. Omdat we ze nu bij voorbaat wantrouwen.
Ik lees dat we anderen haten.
Ik lees zoveel….En dan denk ik, als we zo gaan reageren dan is het einde zoek. Dan zal haat gevoed worden met nog meer haat.
Ja, de aanslagen in Parijs zijn diep triest. Verdrietig. En ik leef mee.
Maar ik leef ook mee met al die mensen in islamitische landen die gedood zijn door bombardementen van de westerse landen. Of welk land dan ook. Je hoort weinig over die ene school in Irak waar een bom op viel en alle nabestaanden die daar stuk van zijn. Waarschijnlijk werd daarop gereageerd met o.a. boosheid, haat jegens ons. Net zoals wij nu weer doen.
Onze kinderen leren we zo hetzelfde als hun kinderen. Waar moet het dan heen? Waar stopt dit nog? Het breidt zich zo steeds verder uit en er wordt een heuse oorlog gezaaid…en als dat maar lukt en ver genoeg gaat, ook geoogst.
Terroristen, wat zij doen is vreselijk. Dit wil je toch niet? Deze mensen hebben zich laten beïnvloeden, laten voeden door haat, door iets waar ze van overtuigd raakten. Laten we nu eens niet meegaan in zo ongeveer dezelfde soort overtuigingen maar een andere energie de wereld insturen.
Angst, boosheid en haat vervangen door het verdriet dat er mag zijn en van daaruit de kracht om samen sterk te staan. Licht en liefde de wereld in te sturen. Ook juíst voor al die onschuldige slachtoffers. Het is al erg genoeg…
En voor de mensen die denken dat dat geen zin heeft. Dat het naïef is om zo te denken. Je moet ergens beginnen. En niet met angst en woede en haat. Het is de keuze. Stuur je haat naar elkaar toe verder de wereld in en creëer je zo meer haat en geweld of bundelen we onze krachten en energie op een andere manier met mensen die dit niet willen, hier niet voor kiezen en sturen we liefde de wereld in. Geef licht door, door licht te zijn.
Ik wil erin blijven geloven….Heal the world. Het is nooit te laat en het begint bij jezelf.

darkness cannot drive out

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: