Boek Bluebirds

Boek bluebirds

Afgelopen week hebben we samen het boek Bluebirds gelezen.
Ik ben geen reviewschrijfster maar dit boek willen we toch graag met jullie delen.
Omdat het bijzonder is. Uniek en mooi. Het raakt je gevoel en zet je aan het denken. Het geeft antwoorden op vele vragen die wij hebben in het leven.
En dat geschreven in de vorm van een verhaal dat je meeneemt en je niet meer loslaat tot de laatste bladzijde en verder.

In Bluebirds wordt het verhaal verteld over Allison, een meisje dat terug komt van de Universiteit om de zomer bij haar ouders door te brengen.
Dan verschijnt Kris. Een jongen die een kamer huurt in het huis van Allison’s ouders.
Kris is anders. Hij is bijzonder. Hij weet dingen die anderen in hun innerlijk ook weten maar niet helemaal begrijpen. Hij ziet, hij voelt en hij helpt. Niemand weet waar hij vandaan komt en wie hij nu eigenlijk is.
In het stadje waar het verhaal zich afspeelt zorgt hij voor de nodige opschudding. Maar alles vanuit liefde.

Het is een verhaal over helende liefde en reïncarnatie. Een verhaal over waar het nu echt om gaat in de wereld. En waar het echt om gaat bij jezelf.

Er stond een stukje geschreven, naast vele, vele andere mooie stukken, dat ons deed denken over wat er momenteel in de wereld gebeurd.

‘Zie je Todd, dat is het probleem in de wereld van nu, mensen zien iets nieuws en komen in opstand tegen het oude en een conflict is het gevolg. De enige manier om mensen ergens van te overtuigen, is door een voorbeeld te geven. Als je in liefde gelooft, wees dan liefdevol en de mensen zullen het zien. En in die liefde houd je van iedereen en alles. Als er één persoon is van wie je niet kunt houden, of één schepsel om wiens welzijn je niet kunt geven, begrijp je de liefde nog niet. En als je vrede wilt, leef dan in vrede en de mensen zullen het zien. Je kunt geen vredige samenleving scheppen door opstand en protest, rellen en moorden. Wees  een volmaakt bewijs van datgene waarin je gelooft.
En soms kan dat pijn doen, en soms kan het je verpletteren om te staan voor waarin je gelooft, soms kun je het gevoel hebben dat je vanbinnen sterft, en soms kan het gemakkelijker lijken om maar gewoon op te geven. Maar als dat is waarin je gelooft, moet je eraan vasthouden, ongeacht wat het kost. En er zullen mensen zijn die je beroven van alles wat je te geven hebt, en mensen die je alles afnemen waar je ooit om hebt gegeven, maar je kunt het niet opgeven. Want als je dat doet, heb je het nooit echt geloofd en was het maar iets voorbijgaands.
‘En soms als je weet dat iets waar en juist is, kunnen er situaties en uiterlijkheden zijn die net het tegenovergestelde voorstellen. Dat zullen de tijden zijn dat je geloof op de proef gesteld wordt, dat je hart op de proef gesteld wordt…dat je hart en je ziel zelf op de proef gesteld worden.’

Het boek is in 1979 geschreven door David W Frasure. Voor zover wij weten worden er tegenwoordig geen herdrukken meer gemaakt. Wat een beetje jammer is want we denken dat de wereld dit boekje best wel zou kunnen gebruiken.

Bluebirds, een inleiding in de mysterie van het leven. Een “klein” boekje (93 pagina’s) met een groots verhaal.
Wil je meer informatie, reageer gerust onder deze blog of in een privé bericht.

Eén gedachte over “Boek Bluebirds

 • 20 november 2015 om 12:18
  Permalink

  Mooi ! Jammer dat het boek niet meer verkocht wordt. Ik ga eens kijken of het tweedehands er is.
  Dank jullie voor de tip .
  I love dit soort boeken .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: